Desmantellen una trama per vendre cotxes de lloguer de gamma alta a Girona

Son 4 cotxes valorats en 770.000 euros, llogats a Itàlia, que volien rematricular amb documentació falsa com si fossin comprats, per després vendre’ls

La Policia Nacional i els Mossos d’Esquadra han desmantellat una trama a Girona que intentava apropiar-se de quatre cotxes de luxe de forma fraudulenta per un valor de 770.000 euros.

La trama consistia a fer venir cotxes de luxe a una empresa de lloguer de cotxes de gamma alta de Girona. L’acusat del frau hauria creat aquesta empresa, a través de la qual feia els contractes de lloguer dels vehicles a empreses d’Itàlia.Un cop a Catalunya, intentava rematricular el cotxes. Per fer-ho utilitzava documentació falsa per acreditar una compra que no havia fet, i, un cop rematriculats, poder-los vendre.

La compra es feia per un valor molt inferior al preu de mercat per a aquest tipus de cotxes de luxe. Això ho feia aprofitant-se de la reducció de l’IVA i del 16% de l’impost especial de matriculació, ja que l’empresa es dedicava al lloguer i no a la compravenda.

Investigació paral·lela de frau

Quan l’acusat del frau va intentar matricular els vehicles, va aixecar sospites en una de les estacions de la ITV. Els Mossos van rebre l’alerta al febrer, quan els tècnics de la ITV van denunciar un possible frau en la matriculació d’un cotxe de gamma alta. A més, els Mossos van veure indicis que la documentació podia ser falsificada.

En paral·lel, la Policia Nacional també tenia oberta una investigació sobre el mateix responsable que havien descobert els Mossos a la ITV. Finalment, es va decidir crear un equip conjunt d’investigació per esbrinar els fets.

A través de les falsificacions, els investigadors van descobrir que hi hauria quatre vehicles en la mateixa situació, valorats en 770.000 euros. La investigació també va demanar la cooperació dels cossos de seguretat d’Itàlia, país d’on procedien els cotxes, i els propietaris a qui  intentava robar.

El responsable ha estat denunciat penalment, segons els Mossos.

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Exposició Macan Tribute a Centre Porsche Girona

Exposició Macan Tribute a Centre Porsche Girona

L’experiència es pot viure fin el proper dia 26 de Maig Amb motiu del

Posterior
Teisa prova autobusos 100% elèctrics a quatre línies de transport urbà de Girona

Teisa prova autobusos 100% elèctrics a quatre línies de transport urbà de Girona

L’empresa gironina de transports Teisa està fent proves amb autobusos 100%

També et pot interessar
Total
0
Share