Deu anys des de l’accident de Michael Schumacher

Totes les informacions oficials que han transcendit
Michael Schumacher celebrant la victòria a Suzuka l’any 2000. FERRARI

El 29 de desembre de 2013 el món de l’automobilisme va quedar petrificat en rebre la notícia que el set cops campió del món de F1 Michael Schumacher havia patit un greu accident esquiant a l’estació de Méribel, en els Alps francesos. El seu fill Mick i ell estaven fora de pista anant a ajudar a un altre esquiador, quan el pare va caure i va picar amb el cap contra una roca. El casc, que segurament li va salvar la vida, es va partir en dos, i va entrar en coma per protegir-lo de possibles lesions cerebrals. Va ser traslladat a un hospital a Lausana, Suïssa. Deu anys més tard, les informacions transcendeixen en comptagotes, i les úniques novetats són que continua lluitant.

Micheal Schumacher travessant la línia de meta. FERRARI

La primera informació va ser que el setembre de 2014 va ser traslladat a casa seu, on ha estat des d’aleshores rebent cuidats intensius i amb els professionals més qualificats. La persona que ha desvelat la majoria dels detalls és Jean Todt, expresident de la FIA i excap d’equip de Ferrari, on va coincidir amb Schumacher. El mes de juliol de 2020 va assegurar que l’havia vist feia una setmana, i que “espero que tot el món el vegi aviat, és pel que la seva família i ell estan lluitant”. Dos mesos després va ser més prudent, desvelant que el veia “dos cops al mes”, que continuava lluitant i que li desitjava a ell i la seva família “que les coses millorin”. Un missatge molt menys optimista.

El setembre de 2021 va sortir el documental ‘Schumacher‘, i amb ell les declaracions de la seva família. “Trobo a faltar a Michael cada dia, i no soc l’única. Tota la família el troba a faltar, els nens, el seu pare, tots els que li envolten. Encara que sigui aquí ja no és el mateix, però és aquí”, explicava Corinna Schumacher, la dona del pilot alemany. “Des de l’accident, aquestes experiències, aquests moments tan típics en una família ja no són presents. Almenys no com abans. I al meu entendre és molt injust. Crec que el meu pare i jo ara ens entendríem d’una altra forma. Parlaríem un llenguatge molt similar, el de l’automobilisme, i tindríem molt de què parlar. I això és el que no deixo de pensar. Penso en el genial que seria, que hauria estat”, lamentava el seu fill i pilot Mick.

Durant tots aquests anys, molts portals digitals i mitjans de comunicació han publicat informacions falses sobre l’estat de Michael Schumacher amb l’objectiu de tenir més visites i notorietat, però en molts casos han sigut denunciats per la família i han hagut de pagar multes molt elevades. A Alemanya, hi ha una espècie de pacte entre la premsa i la família, en el qual si ells o la seva portaveu Sabine Kehm no informen de cap novetat, no es publica res del tema.

Després d’una dècada les esperances són mínimes, però tant de bo tornem a veure a Michael Schumacher i la seva situació actual millori. Per ell, per la seva família i per tothom que l’estima i el segueix.

Text: Roger Amores / Fotos: Ferrarri

Total
0
Shares
Anterior
Pedro Acosta no va a MotoGP a fer amics

Pedro Acosta no va a MotoGP a fer amics

El murcià promet donar guerra des del primer moment

Posterior
Primeres informacions oficials del Xiaomi SU7

Primeres informacions oficials del Xiaomi SU7

Xiaomi ha anunciat oficialment el seu primer cotxe elèctric, el Xiaomi SU7, en

També et pot interessar
Total
0
Share