1. Home
  2. Actualitat
  3. Dos pilots gironins al Dakar més atípic
Dos pilots gironins al Dakar més atípic

Dos pilots gironins al Dakar més atípic

0
0
Recorregut del Dakar 2019
Recorregut del Dakar 2019

Dos pilots gironins participaran al Dakar més atípic. Txema Villalobos i Dani Oliveras arrenquen avui una nova edició del raid amb l’objectiu de millorar la posició de l’any passat, el primer; i adaptar-se al món de les quatre rodes, el segon.

El pilot del Respsol Rally Team repetirà a bord del BMW BV6, que s’ha adaptat a mida per les condicions físiques d’Isidre Esteve, afectat d’una lesió medul·lar i en cadira de rodes des del 2007. El vehicle porta un coixí intel·ligent que evita les úlceres per pressió.

Enguany el cotxe té més suspensió, una frenada millor i una part d’atac del cotxe més petita per minimitzar l’impacte amb les dunes. També s’ha millorat la resposta del volant alhora de girar.  Aquestes modificacions venen de l’experiència de l’any passat i les proves que Esteve, Villalobos i el seu equip han estat fent a ral·lis com la Baja Aragón o el del Marroc.

Pel que fa a Dani Oliveras, que va acabar novè en motos en l’edició de l’any passat, passa a cotxes per ser copilot de Gerard Ferrés.

Un Dakar en un sol Estat

El Dakar 2019 arrenca amb un recorregut de 5.000 quilòmetres en 10 etapes i ubicat dins les fronteres d’un sol Estat. Tot el recorregut passarà pel Perú.  Respecte l’any passat es tracta d’un ral·li més curt però més complicat ja que la majoria de la ruta passa per dunes.

Al Dakar 2019 hi competeixen 337 vehicles, dels quals 138 són motos, 96 cotxes, 41 camions, 29 quads i 33 Tot Terrenys.

Altres noms propis catalans d’aquest Dakar 2019 són el pilot de Folgueroles, Nani Roma; la pilot de Corbera de Llobregat, Laia Sanz; o el pilot de Torreblanca, Joan Barreda.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *