Ducati no amaga la seva preferència per Bagnaia

Marc Márquez i la resta de pilots de la marca hauran de lluitar contra la voluntat dels dirigents

Des de l’arribada de Marc Márquez a Ducati ha nascut un debat al voltant de si la marca li posarà facilitats per competir en igualtat amb la resta de rivals. La seva rivalitat amb Valentino Rossi va crear també una enemistat amb els italians. Quan Jorge Martín estava lluitant el mundial amb ‘Pecco’ Bagnaia hi havia el mateix dubte: deixaran que un pilot espanyol d’un equip independent guanyi a un italià de l’equip oficial? Des de Borgo Panigale no només no intenten camuflar la seva preferència pels corredors italians, sinó que admeten que volen que Bagnaia guanyi el mundial de nou.

“Dono suport a ‘Pecco’, continuaré desitjant que el campió del 2024 torni a ser Bagnaia: és italià, corre en l’equip oficial i hi ha una empatia especial amb ell. Però Marc és un campió, si és prou bo per a merèixer el títol, estarem contents”, ha declarat Claudio Domenicali, CEO de Ducati, en el diari italià ‘La Repubblica’. Ha posat a Bagnaia per sobre de pilots de la marca com són Jorge Martín, Alex Márquez o Marc Márquez, però es pot arribar a entendre per un tema de nacionalitat. També, ha deixat de banda a d’altres com Marco Bezzecchi, Fabio Di Giannantonio o Franco Morbidelli, però Ducati sempre ha preferit que guanyin els pilots de l’equip oficial. El que no té justificació és que també s’hagi oblidat d’Enea Bastianini, qui és italià i del Factory Team. Simplement, tenen preferència per Bagnaia i no se n’amaguen.

“L’arribada de Marc Márquez ens farà créixer. Els nostres altres set pilots ja han començat a estudiar la seva conducció. Serà un estímul, un exemple. Sis de vuit pilots han guanyat aquest any amb la Ducati, i volem superar els nostres registres”, ha afegit Domenicali. El CEO també ha desvelat que han fet uns estudis sobre l’hipotètic rendiment que pot tenir el Tro de Cervera agafant de referència al seu germà Alex, i que, malgrat no faran públics els resultats, estan convençuts que el vuit cops campió del món “lluitarà fins al final pel títol”.

També, ha aprofitat per llançar elogis al director general de Ducati Corse, Gigi Dall’Igna, a qui ha definit com “una estrella en el seu àmbit” i ha comparat la recepta guanyadora de Ducati amb la de Coca-Cola, ja que “no la coneix ningú”. “En l’empresa tothom coneix una part de la recepta, però ningú al complet”, ha bromejat.

En definitiva, Marc Márquez i els pilots de Ducati tindran la millor moto de la graella, fet que facilita molt més tenir bons resultats, però hauran de lluitar contra la voluntat dels dirigents de la marca.

Text: Roger Amores / Foto: Ducati Corse

Total
0
Shares
Anterior
Els motius pels quals Verstappen i Hamilton mai compartiran equip

Els motius pels quals Verstappen i Hamilton mai compartiran equip

Red Bull descarta tenir els dos pilots més llorejats de la graella en la seva

Posterior
Isidre Esteve: “Ens veig competint dins del segon grup de cotxes”

Isidre Esteve: “Ens veig competint dins del segon grup de cotxes”

El de la Seu d'Urgell espera finalitzar dins dels vint primers

També et pot interessar
Total
0
Share