1. Home
  2. Actualitat
  3. El 37% dels nens viatja en cotxe de forma incorrecta
El 37% dels nens viatja en cotxe de forma incorrecta

El 37% dels nens viatja en cotxe de forma incorrecta

0
0

El 37% dels nens viatja en cotxe de forma incorrecta. Aquesta és la principal conclusió d’un estudi del RACE que ha observat uns 2.000 casos. Gairebé 95.000 nens estarien viatjant al seient del copilot i tot tenint lloc a la part del darrere, incomplint així amb el recent canvi normatiu, i més de la meitat dels pares no coneix la normativa.

Foto: Pixbay
Foto: Pixbay

L’Observatori Espanyol de Conductors DUCIT, elaborat pel RACE, ha volgut analitzar la seguretat dels nens en els seus desplaçaments en el vehicle. Per a això ha realitzat, amb l’ajuda de tècnics independents de l’Institut GFK, un total de 417 entrevistes als conductors responsables de la seguretat dels nens; s’ha auditat 602 cadiretes instal·lades en els vehicles per detectar fallades en el muntatge o problemes en el seu ús; i s’ha observat i analitzat 1 849 situacions en les que viatjava un nen com a ocupant d’un cotxe, amb l’objectiu de conèixer millor la seva seguretat. Aquest treball ha estat desenvolupat en entorns escolars, amb inspeccions en 11 escoles, i en centres comercials, i tant durant la setmana com durant el cap de setmana, de manera que s’han pogut detectar diferències en la seguretat dels petits en els seus trajectes.

Dades preocupants

Quin és el perfil dels desplaçaments dels nens? Més de la meitat dels vehicles auditats portaven dos nens, un de cada tres portava només un, i un 11% més de dos. I una dada preocupant en seguretat: el 75% dels cotxes en què viatjaven els nens tenia més de 10 anys. Segons la seva ubicació, el 55% dels nens viatjava darrere del copilot, i un 37% darrere del conductor.

Aquests percentatges varien si només es porta un nen al cotxe, augmentant fins al 68% els casos en què el nen és transportat darrere del copilot, un 26% darrere del pilot i un 2% al centre del seient del darrere. Si són dos els nens que viatgen, es distribueixen de forma homogènia entre els dos seients laterals, amb un 50% darrere del copilot i un 45% darrere del conductor, un 3% al centre, i un 2% davant.

Inseguretat en el transport d’infants en cotxe

El 9% dels nens viatja durant la setmana sense una cadira infantil en els seus desplaçaments a l’escola, una xifra que baixa al 8% durant els caps de setmana en els seus trajectes als centres d’oci, com centres comercials. D’altra banda, el 28% dels petits viatja a la cadira, però de forma incorrecta.

Entrades relacionades

Les assistències en carretera augmenten un 8,4% respecte l’any passat (26-11-2015)

Alerta per la manca de conservació de les carreteres a l’Estat Espanyol (06-11-2015)

Els nens assenyalen hàbits molestos dels seus pares quan condueixen (14-10-2015)

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *