1. Home
  2. Actualitat
  3. El 39% dels morts en accident de trànsit haurien consumit drogues o alcohol
El 39% dels morts en accident de trànsit haurien consumit drogues o alcohol

El 39% dels morts en accident de trànsit haurien consumit drogues o alcohol

0
0

El 39% dels conductors morts en accident de trànsit a l’Estat Espanyol aquest 2015 haurien consumit drogues, alcohol o psicofàrmacs. Són dades de l’Institut Nacional Espanyol de Toxicologia i Ciències Forenses recollides per les autoritats de trànsit per conscienciar els conductors que, i en vistes posades en aquestes festes, barrejar alcohol, drogues i conducció és un còctel mortal.

Un cotxe destrossat en un accident. (Foto: Michelangelo-36 / Wikimedia Commons)
Un cotxe destrossat en un accident. (Foto: Michelangelo-36 / Wikimedia Commons)

La Direcció General de Trànsit va realitzar durant l’any nombrosos controls en matèria d’alcohol i drogues. Dels gairebé 6.5 milions de proves que va abordar, 100.858 van anar a conductors accidentats, 711.273 a infractors i 5.652.308 a conductors que van parar per un control preventiu-, xifra molt similar al de l’any anterior.

En canvi, les proves que la DGT va realitzar en matèria de drogues són significativament inferiors a les de l’alcohol. El total de controls es va fixar en 4.563: 82 van afectar a conductors accidentats, 196 a infractors i 4.285 a controls preventius.

L’alcohol, implicat en la meitat dels accidents mortals

L’alcohol és un dels factors de risc en què més implicats es troben en els accidents de trànsit. S’ha arribat a calcular que, de cada 100 accidents mortals, l’alcohol està implicat en entre 30 i 50 de cada un d’ells.  Segons les dades de l’Institut Nacional Espanyol de Toxicologia i Ciències Forenses en 2015, el 29% dels conductors van superar els límits d’alcohol en sang.

El Reglament General de Circulació estableix que no es podrà circular amb un vehicle quan la taxa d’alcohol en sang sigui superior a 0,5 grams per litre, o d’alcohol en aire expirat superior a 0,25 mil·ligrams per litre.

El conductor que en un control alcoholèmia doni positiu pot enfrontar-se a una sanció econòmica de 500 € fins a una pena de presó si es considera delicte penal. 

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *