1. Home
  2. Actualitat
  3. El 64% dels motoristes catalans considera que els cotxes no els respecten
El 64% dels motoristes catalans considera que els cotxes no els respecten

El 64% dels motoristes catalans considera que els cotxes no els respecten

0
0
Foto: Midas
Foto: Midas

El 64% dels motoristes catalans considera que els automobilistes no els respecten quan condueixen. No obstant això, el 90% d’aquests es mostra autocrític, reconeixent que peca d’imprudent, quan condueix entre cotxes per grans ciutats o zones urbanes. Són algunes de les conclusions del I Estudi ‘Radiografia del Motorista a Espanya’, desenvolupat per Midas en col·laboració amb la Fundació PONS.

L’estudi, desenvolupat per la consultora demoscòpica Ipsos, i dut a terme a través del testimoni de més de 600 homes i dones motards d’arreu de l’Estat Espanyol majors d’edat, ha extret dades per comunitats autònomes, per tal de conèixer les pràctiques dels motoristes quan circulen per ciutat o viatgen per carretera.

Les amenaces vials dels motoristes

Els guarda-rails (34%) i l’existència de ‘trampes’ a la calçada com són les marques relliscoses de pintura o els sots (32%) són assenyalats pels motoristes com els majors perills als quals s’enfronten en el seu dia a dia. Un problema que se suma al que provoquen els angles morts que es produeixen durant la conducció i que els impedeixen observar l’aproximació d’automòbils propers (28%).

Pel que fa a l’equipament empleat, destaca l’alta protecció emprada pels motoristes a Catalunya que, en el 85% dels casos fan servir casc integral per a tots els seus desplaçaments (davant del 81% estatal). A més, el 54% sol portar també jaqueta especial, encara que només un 7% utilitza botes davant el 22% nacional.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *