1. Home
  2. Actualitat
  3. El 80% dels joves ha vist un amic conduir borratxo
El 80% dels joves ha vist un amic conduir borratxo

El 80% dels joves ha vist un amic conduir borratxo

0
0
Un control d'alcoholèmia a Sabadell (Foto: Premsa Sabadell / Wikimedia Commons)
Un control d’alcoholèmia a Sabadell (Foto: Premsa Sabadell / Wikimedia Commons)

Un 80% dels espanyols reconeix haver vist un amic conduir borratxo i més de la meitat haver evitat que un company ebri conduís.

Un estudi de la Mutua Madrileña ha retratat l’actitud dels joves de 18 a 25 anys al volant a través de 3.533 enquestes a diferents províncies de l’Estat.

Els autors de l’estudi han explicat que hi ha un grau més elevat de consciència dels perills de l’alcohol i les drogues al volant que en anteriors generacions però que encara hi ha moltes persones que no perceben aquests riscos. Una figura que creix és la del conductor alternatiu. Aquell que es compromet a no beure per conduir. El 39% dels enquestats afirma haver jugat aquest paper en alguna ocasió.

L’ús del telèfon mòbil mentre es condueix és un altre risc important. Un de cada tres joves admet que escriu whatsapps mentre condueix i un 30% assegura que parla per telèfon sense el mans lliures. A aquesta conducta de risc cal afegir el no respectar els límits de velocitat. Una actitud que un terç dels enquestats adopta.

L’estudi assenyala dues escletxes: una de gènere i una d’edat. Les dones perceben més els riscos associats a la conducció i a mesura que augmenta l’edat s’és més prudent al volant.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *