1. Home
  2. Actualitat
  3. El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el calendari pel 2015
El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el calendari pel 2015

El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta el calendari pel 2015

0
0

El Circuit de Barcelona-Catalunya presenta per a la temporada 2015 un calendari ple de novetats i d’atractius, amb un total de 15 esdeveniments que inclouen tres proves Mundials, dos campionats nous, curses de resistència i certàmens de caire nacional, estatal i internacional.

Circuit 2015

El Gran Premi de Fórmula 1 es disputarà del 8 al 10 de maig i serà el 25è al Circuit de Barcelona-Catalunya. L’aniversari portarà moltes sorpreses pels aficionats, que podran gaudir d’una sèrie d’activitats per commemorar aquesta efemèride en els dies previs i durant el mateix Gran Premi.

Però aquesta no serà l’única ocasió en què els equips de Fórmula 1 visitin el Circuit, ja que enguany tornen els Formula One Test Days, amb vuit jornades d’entrenaments de Fórmula 1 (del 19 al 22 de febrer i del 26 de febrer a l’1 de març), a més de dues jornades posteriors al Gran Premi (12 i 13 de maig). Aquesta particularitat fa del Circuit de Barcelona-Catalunya un traçat singular, al ser l’únic del calendari del Mundial en celebrar entrenaments oficials i un Gran Premi.

Una altra de les cites imprescindibles del Circuit, el Gran Premi Monster Energy de Catalunya de MotoGP, visitarà el traçat català del 12 al 14 de juny amb la setena prova del Campionat del Món. A més dels Grans Premis de Fórmula 1 i Motociclisme, el calendari del Circuit tindrà una tercera prova Mundial, una de les grans novetats de la propera temporada: el Barcelona FIA World RallyCross. El Campionat del Món de RallyCross es disputarà el 19 i 20 de setembre, en el que serà un festival internacional de l’esport del motor que combinarà competició al màxim nivell amb la participació de pilots procedents dels ral·lis o proves de velocitat de reconegut prestigi internacional.

Una altra de les noves incorporacions al calendari esportiu és el F4 Spanish Championship, que tindrà lloc els dies 3 i 4 d’octubre. Aquest certamen de monoplaces, ideat per la FIA, celebra la seva primera edició aquesta temporada 2015, concebut per a què els joves pilots procedents del karting puguin fer les primeres passes en els monoplaces.

No faltaran a la seva cita habitual les curses de resistència per excel·lència del Circuit de Barcelona-Catalunya com les 24 Hores de Catalunya de Motociclisme (10, 11 i 12 de juliol) i les 24 Hores de Barcelona d’Automobilisme-Trofeu Fermí Vélez (4, 5 i 6 de setembre); campionats de reconegut prestigi com les V de V Endurance Series (21 i 22 de març), l’Esperit de Montjuïc (18 i 19 d’abril), el FIM CEV Repsol International Championship (20 i 21 de juny) i el CER-Copa d’Espanya de Resistència (15 de novembre); així com també certàmens regionals que promouen l’esport de base com els Campionats de Catalunya de Motociclisme (19 de juliol) o els Campionats de Catalunya d’Automobilisme (15 de novembre), en la mateixa jornada que el CER.

Fort impacte econòmic. Amb les competicions esportives que ha celebrat durant l’any 2014, el Circuit de Catalunya, ha generat un impacte econòmic de 332 milions d’euros a Catalunya. En aquest mateix exercici, la instal·lació ha registrat una ocupació de 310 dies (85%) durant els quals s’han dut a terme un total de 351 activitats diferents. Pel que fa a les xifres d’assistència, 548.804  espectadors han passat pel Circuit durant el 2014. Amb aquestes dades, el Circuit de Barcelona-Catalunya es consolida com a pol de desenvolupament econòmic i social de Catalunya.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *