1. Home
  2. Cotxes
  3. El Concept Car C4 Cactus AirFlow 2L només gasta 2l / 100 Km
El Concept Car C4 Cactus AirFlow 2L només gasta 2l / 100 Km

El Concept Car C4 Cactus AirFlow 2L només gasta 2l / 100 Km

0
0

Citroën presentarà al Saló de París el concept C4 Cactus Airflow 2L, un vehicle basat en el C4 Cactus que tindrà un consum inferior als 2L / 100 Km. Per aconseguir aquestes xifres, Citroën ha treballat en l’optimització aerodinàmica, la reducció del pes del vehicle i la utilització de la tecnologia Hybrid Air.

C4 Cactus AirFlow

En l’aspecte aerodinàmic, el nou para-xocs davanter compta amb tres entrades d’aire. Aquestes s’accionen segons l’ús del vehicle per mantenir una obertura òptima, tant per a la refrigeració del motor com per a la circulació de l’aire. A més, s’han afegit deflectors laterals mòbils i les llandes compten amb panells mòbils accionats i controlats per la força centrífuga. L’aleró posterior s’ha allargat i s’ha inclòs un extractor d’aire a l’altura del para-xocs del darrera. Els baixos de la carrosseria estan completament carenats, el que permet que el flux d’aire pugui circular sense obstacles i s’evita qualsevol alteració amb els elements instal·lats sota el cotxe.

Si el C4 Cactus de sèrie és ja 200 kg més lleuger que el Citroën C4, el concept C4 Cactus Airflow 2L aconsegueix un estalvi addicional de 100 quilos ja que s’han utilitzats materials més lleuger.

La tecnologia Hybrid Air es basa en una combinació de diversos elements tecnològics; un motor de gasolina de tres cilindres PureTech de 82 CV, un sistema d’emmagatzematge d’energia en forma d’aire comprimit, un conjunt compost per dos motors-bombes hidràuliques i una transmissió automàtica que utilitza un tren epicicloïdal. Un supervisor, que gestiona les sol·licituds del conductor per  optimitzar la despesa energètica, controla el conjunt.

 

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *