1. Home
  2. Actualitat
  3. El Govern anuncia un pla d’ajudes a l’automòbil amb 3.750 milions
El Govern anuncia un pla d’ajudes a l’automòbil amb 3.750 milions

El Govern anuncia un pla d’ajudes a l’automòbil amb 3.750 milions

0
0

La proposta injectarà 250 milions estatals i 250 milions més de les marques per canviar el cotxe, incloent que sigui dièsel, híbrid o de gasolina.

El president de Govern, Pedro Sánchez, ha anunciat que aquest dilluns es presentarà el pla integral d’ajuda al sector de l’automoció, dotat amb 3.750 milions d’euros per a la renovació de parc de vehicles i avançar en la transició ecològica. El pla mobilitzarà uns 1.535 milions d’euros des d’aquest exercici i al voltant de 2.210 milions des de l’any que ve. El Consell de Ministres de dimarts hauria d’aprovar la proposta.

El nou pla s’articularà en cinc blocs amb mesures tant a curt com a llarg termini incloent la renovació de parc de vehicles (que té una mitjana superior als 12 anys), la inversions i les reformes normatives per impulsar la competitivitat, la R + d + i, una nova fiscalitat i accions en el marc de la formació i la qualificació professional dels treballadors de el sector.

El pla es dirigirà principalment per a la compra de vehicles elèctrics i amb ajudes perquè les famílies amb menys recursos no es quedin enrere, segons va assegurar Sánchez. Els espanyols que vulguin acollir-se a aquest pla disposaran d’una borsa de 450 milions en ajudes, que s’executaran a partir d’aquest mes de juny. D’aquesta xifra 100 milions es destinaran per completar el Pla Moves (cotxes elèctrics), 250 milions per a la compra directa de tot tipus de vehicles independentment si són dièsel, gasolina, de gas o híbrids, i altres 100 milions per renovar el parc de la Administració i adquirir models sense emissions. La resta (2.690 milions) es destinarà a mesures estructurals.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *