1. Home
  2. Actualitat
  3. El Govern dels Estats Units dóna cobertura legal al cotxe autònom
El Govern dels Estats Units dóna cobertura legal al cotxe autònom

El Govern dels Estats Units dóna cobertura legal al cotxe autònom

0
0
El cotxe autònom d'Uber
El cotxe autònom d’Uber

El Govern dels Estats Units ha elaborat una llista de directrius per a donar cobertura legal al cotxe autònom. L’executiu dirigit per Barack Obama dóna suport a aquesta indústria i la rapidesa amb la qual avança ha obligat a l’administració que dirigeix a redactar quinze punts que hauran de seguir tots els fabricants de vehicles d’aquestes característiques.

Segons publica La Vanguardia els diferents punts d’aquesta guia aborden temes relatius al disseny i desenvolupament dels automòbils o la seguretat. Per exemple, fan referència a com reaccionen els vehicles autònoms si el sistema falla, quines mesures es prenen per preservar la privacitat dels seus ocupants, com es protegeixen els ocupants en cas d’accident o de quina manera els cotxes es poden comunicar entre ells i amb els seus ocupants.

El Govern està especialment preocupat per les proves que estant duent a terme diferents companyies i vol evitar que les carreteres es converteixin en el Salvatge Oest. No obstant això la normativa serà prou àmplia com per evitar una regulació excessiva que freni el desenvolupament d’aquestes tecnologies.

De fet, segons recull el rotatiu del grup Godó, l’administració nord-americana està convençuda que la conducció autònoma disminuirà la sinistralitat a les carreteres del país i augmentarà la productivitat dels treballadors. Prova d’aquesta aposta són els 4.000 milions de dòlars que el Govern destinarà al desenvolupament d’aquestes tecnologies.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *