1. Home
  2. Actualitat
  3. El Jimny, a punt d’aconseguir 3 milions d’unitats
El Jimny, a punt d’aconseguir 3 milions d’unitats

El Jimny, a punt d’aconseguir 3 milions d’unitats

0
0
Foto: Suzuki
Foto: Suzuki

El Suzuki Jimny és a prop d’aconseguir tres milions d’unitats produïdes en la quarta generació d’aquest icònic tot terreny.

Segons la marca asiàtica l’Estat Espanyol, amb 215.803 unitats, és un dels indrets que més ha contribuït a aquesta fita.

Quatre generacions d’evolució constant

Entre 1971 i 1980 es va fabricar la primera generació del petit tot terreny japonès. El concepte inicial era el de “un mini-cotxe 4×4 que pot circular per carreteres difícils i anar a llocs on els cotxes no podien anar en el passat”. Aquell vehicle es va vendre en 109 països.

El 1981 va arribar al mercat la renovació del model amb una segona generació que es va mantenir al mercat fins el 1998. En plena efervescència de popularitat dels vehicles tot terreny, Suzuki va anar un pas més enllà  amb l’arribada del model SJ410 destinat al mercat japonès, que el 1984 donaria lloc al SJ413 per al mercat global. Aquesta evolució va portar una imatge més urbanita i una polivalència més elevada sobre l’asfalt sense perdre potència ‘off-road‘.

Més grandària, més confort i més versatilitat, dins i fora de l’asfalt. Aquestes van ser les claus de la tercera generació del model, que es va presentar el 1998 i es va mantenir en plena forma fins a l’any 2018. Amb un aspecte més arrodonit, el Jimny es va dissenyar petit, lleuger, amb més espai interior, un confort de rodament més elevat i amb un nou sistema de tracció 4WD que permetia canviar a 2WD sense necessitat d’aturar el vehicle.

La nova generació d’aquest icònic model, la quarta, reinterpreta les formes dels seus predecessors, amb unes  línies modernes que porten al segle XXI l’essència Jimny. I també manté l’esperit dels seus predecessors i el seu concepte de ser un “4×4 petit i lleuger sense rival”.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *