1. Home
  2. Actualitat
  3. EL Lamborghini Miura fa 50 anys
EL Lamborghini Miura fa 50 anys

EL Lamborghini Miura fa 50 anys

0
0

El Lamborghini Miura fa 50 anys com a gran icona dels superesportius. El popular cotxe es va presentar en societat al Saló de Ginebra de 1966 després d’una campanya important de màrqueting en què la marca va saber crear una gran expectació.

Lamborghini Miura (Foto: Ligabo / Wikimedia Commons)
Lamborghini Miura (Foto: Ligabo / Wikimedia Commons)

El Miura es considera el pare dels superesportius moderns, amb un concepte de disseny atrevit. El seu disseny estava inspirat en els prototips de l’època, com el Ford GT40 i el Ferrari 250 LM, famosos per les seves participacions en les 24 hores de Le Mans. El Miura va revolucionar el concepte d’automòbil esportiu per les seves característiques tècniques i la radicalitat del seu disseny, donant peu al concepte de superesportiu.

El Miura va començar com un concepte de xassís de motor central i estructura molt rígida i ultralleugera, una cosa nova per a automòbils de carrer en aquests anys. Aconseguia els 280 km / h i accelerava de 0 a 100 en 6,7 segons. Van arribar a produir-475 unitats de la primera versió a la qual li van succeir altres versions com la de 370 CV o 385 CV.

Una presentació curiosa

DiarioMotor ha indagat en els secrets d’aquella llunyana presentació de 1966, en què va passar una cosa digne de les grans dates. Una d’aquestes idees que estan en la franja entre el genial i el ridícul. Lamborghini o va tenir temps d’acabar tot el cotxe abans de la seva presentació oficial a Ginebra, però els responsables de la marca volien presentar-se a la sala suís si o si. Així que van decidir presentar un prototip sense cap motor. La idea va ser genial perquè ningú va tenir la gosadia d’obrir el capó. Mesos després va sortir a l’venda un superdeportivo que ja té mig segle de vida.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *