1. Home
  2. Actualitat
  3. El mercat de vehicles registra el millor juny en sis anys
El mercat de vehicles registra el millor juny en sis anys

El mercat de vehicles registra el millor juny en sis anys

0
0
El mercat automobilític creix (Foto: Diego Delso / Wikimedia Commons)
El mercat automobilític creix (Foto: Diego Delso / Wikimedia Commons)

Juny, amb 123.790 matriculacions i un increment del 11,2% ha marcat el millor dada d’aquest mes en sis anys. Amb aquest resultat, el mercat acumula ja quatre mesos de manera consecutiva per sobre de les 100.000 unitats. El primer semestre presenta un resultat que els fabricants consideren excel·lent amb un creixement del 12,2% i un volum de 623.234 unitats, el millor semestre des de l’any 2008.

Una de les claus és la finalització del pla Pive. A dia d’avui s’han consumit un total de 200 milions d’euros, de manera que únicament queden 25 milions d ‘€ abans que el Pla finalitzi el proper dia 31 de juliol. Aquest Pla està sent un dels elements principals d’increment continuat del canal de particulars.

Els menors tipus bancaris, la reforma fiscal, la reducció de les quotes hipotecàries, la baixada de l’IPC, la reducció dels costos energètics per a les famílies i la baixada del combustible ha provocat un augment de renda disponible que, al seu torn, ha derivat en què la despesa per llar creixi per primera vegada des del 2008. Els vehicles constitueixen un element principal d’aquesta inversió de les famílies, la qual cosa produeix un increment constant del consum privat sobre el qual se sustenta el creixement econòmic espanyol. L’evolució d’aquests factors és positiva per als propers mesos, de manera que la tendència del mercat seguirà a l’alça.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *