1. Home
  2. Actualitat
  3. El mercat del cotxe d’ocasió no pot cobrir la demanda
El mercat del cotxe d’ocasió no pot cobrir la demanda

El mercat del cotxe d’ocasió no pot cobrir la demanda

0
0
Un mercat de cotxes de segona mà (Foto: feriacoches.es)
Un mercat de cotxes de segona mà (Foto: feriacoches.es)

El sector del cotxe d’ocasió adverteix que falten vehicles per absorbir tota la demanda que té aquest mercat en auge.

Les transferències de cotxes usats entre gener i juny han crescut un 16,7% respecte al mateix període de l’any anterior, fins a les 941.771 operacions, segons dades de l’Institut d’Estudis d’Automoció (IEA) per a la Federació d’Associacions de Concessionaris de l’Automoció (FACONAUTO).

D’aquesta manera i malgrat el bon moment que viu el mercat de vehicle nou, el dels cotxes de segona mà manté l’interès dels compradors, especialment pels cotxes seminous de fins a tres anys. Segons dades de la consultora MSI, fins al juny, faltaven 17.000 unitats per cobrir tota la demanda d’aquest tipus de vehicles.

Els seminous impulsen les vendes

Com passa darrerament, són justament els cotxes de fins a tres anys d’antiguitat dels que estan impulsat les vendes. Així, els seminous de 0 a 3 anys van incrementar les seves operacions un 38% entre gener i juny.

En paral·lel, com a mostra de la polarització que pateix el mercat d’usats, el pes dels cotxes més vells no deixa de créixer i suposa ja el 54% de totes les transferències, amb un increment del 18% respecte al mateix període de l’exercici anterior .

Respecte a l’evolució que puguin tenir les vendes de cotxes d’ocasió a la segona meitat de l’any, Faconauto espera que es mantinguin i preveu que tanqui amb unes 1,7 milions d’unitats transferides, el que suposaria un increment del 7,5%.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *