1. Home
  2. Destacat
  3. El mòbil està al darrere del 90% de les distraccions detectades pels Mossos a les Comarques de Girona
El  mòbil està al darrere del 90% de les distraccions detectades pels Mossos a les Comarques de Girona

El mòbil està al darrere del 90% de les distraccions detectades pels Mossos a les Comarques de Girona

0
0

En el 90% de les distraccions que es produeixen a les Comarques Gironines mentre s’està conduint hi està implicat el telèfon mòbil.

Parlar per mòbil mentre es condueix pot comportar sancions de fins a 200 euros i pèrdua de punts
Parlar per mòbil mentre es condueix pot comportar sancions de fins a 200 euros i pèrdua de punts

Segons publica Eva Batlle al Diari de Girona un de cada tres accidents greus que succeïxen a les Comarques Gironines són causats per distraccions, unes distraccions molts cops provocades pel fet de mirar el telèfon mòbil. Uns segons, en els quals el conductor deixa de mirar la carretera i en els que es poden produir accidents molt greus i inclòs mortals.

L’inspector Pedro Castejón, en declaracions al rotatiu gironí, assegura que tant el mòbil com el GPS fan perdre l’atenció si no s’utilitzen correctament.  I adverteix que inclòs utilitzar-lo quan s’està aturat en un semàfor és una infracció. La sanció pot arribar als 200 euros i a la retirada de tres punts en el carnet de conduir.

Altres distraccions detectades pel cos policial són llegir documents al vehicle, mantenir una conversa amb les persones que van al seient del darrere, girar-se per dir-los quelcom o manipular el navegador, entre d’altres.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *