1. Home
  2. Actualitat
  3. El Mobile (Car) World Congress de Barcelona
El Mobile (Car) World Congress de Barcelona

El Mobile (Car) World Congress de Barcelona

0
0

El vehicle intel·ligent és un dels grans protagonistes del Mobile World Congress que s’està celebrant a Barcelona. Al costat dels nous smartphones, els plans de Facebook o la batalla pel 5G, les grans marques automobilístiques i tecnològiques s’han fixat en la connectivitat dels vehicles, en una pota més del que es coneix com a internet de les coses.

Entrada del Mobile World Congress (Foto: Nissan)
Entrada del Mobile World Congress (Foto: Nissan)

La clau de volta de tot plegat és que la tecnologia ja s’ha convertit en un dels primers criteris a l’hora de comparar vehicles. Un element que veurem també la setmana que ve al Saló de l’Automòbil de Ginebra, on es repetiran molts dels elements que s’han vist al Mobile. De fet, segons dades de Samsung recollides pel diari Ara, un terç dels vehicles estaran connectats d’aquí a 4 anys.

El cotxe connectat i intel·ligent

I què té un cotxe connectat? Doncs diversos elements. Per exemple ja no calen claus, n’hi ha prou amb el telèfon mòbil per obrir, tancar i engegar el vehicle. Un altre element és que els retrovisors desapareixen i són substituïts per càmeres laterals i posteriors. Un fet que, a més de garantir una millor seguretat del vehicle, ajudarà a tenir clares les mides per aparcar. O tant se val, perquè això deixa de ser un problema amb els sistemes d’aparcament automàtic. Finalment la informació i la predictibilitat són claus. Preveure on hi haurà trànsit, pagar des del cotxe, buscar informació de rutes, anticipar-se a les averies, tenir una conducció més eficient, són alguns dels ítems en aquest aspecte.

I en el fons de tot, la conducció automàtica. El gran anhel de molts fabricants i tecnològiques que ja l’estan assajant. Un vehicle que es condueix sol i que recull informació d’altres vehicles i de les pròpies vies. Un canvi de concepte pels fabricants, que deixen de vendre cotxes i venen mobilitat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *