El nou Nissan Qashqai surt a la llum

• Amb més de 3 milions d’unitats venudes a Europa i més de 325.000 unitats a Espanya, el Qashqai continua sent el referent del segment per als clients
• A Espanya, Qashqai ha aconseguit ser el líder dels crossover durant 14 anys de manera consecutiva
• La nova plataforma CMF-C de l’Aliança sustenta les millores tecnològiques del
Qashqai. • L’innovador sistema e-POWER aporta electrificació al nou Qashqai
• Disseny, desenvolupament i producció europeus per a emular el seu èxit històric


Nissan reforça avui la seva posició de líder en el segment dels crossover a Europa i a Espanya amb la presentació de la tercera generació del Qashqai. Ja s’han venut més de tres milions d’unitats del Qashqai a Europa des que Nissan inventés aquest segment el 2007. A Espanya, s’han venut més de 325.000 unitats i el Nissan Qashqai ha aconseguit ser líder del segment crossover durant 14 anys de manera consecutiva, un segment creat pel Nissan Qashqai que representa avui en el 30% del mercat espanyol.
Per a Bruno Mattucci, Conseller Director General de Nissan Ibèria: «Amb la tercera generació de Qashqai donarem continuïtat a la història d’èxit del pioner dels Crossover a Espanya”, i afegeix “el Nou Qashqai ja és el rei dels crossover i serà més líder que mai, amb el seu disseny emocionant, l’electrificació dels seus nous motors i aportant una experiència d’alta tecnologia en la conducció, gràcies als seus sistemes de seguretat i de connectivitat del cotxe amb l’usuari i el seu entorn».
Per a aquesta nova versió, Nissan ha conservat els principis rectors que han impulsat el concepte, el disseny i el desenvolupament de les dues generacions anteriors del Qashqai: disseny elegant, carrosseria millorada i motorització eficient, tot això combinat amb una gran qualitat i una experiència de conducció digna d’un segment superior. Gràcies a la nova plataforma CMF-C de l’Aliança, una mostra d’enginyeria avançada, innovació i tecnologia punta, el nou Qashqai tornarà a pujar el llistó del segment crossover i els clients podran gaudir d’aquests atributs.
Igual que els seus predecessors, el disseny del nou Qashqai ha estat a càrrec de l’equip de Nissan Design Europe, amb seu en el centre de Londres (el Regne Unit), mentre que la seva enginyeria ha estat obra del Nissan Technical Center Europe, situat en Cranfield, Bedfordshire (el Regne Unit).

«El punt de partida per al disseny i el desenvolupament del nou Qashqai el va marcar una anàlisi profunda de les relacions que hem tingut amb tots els nostres clients del Qashqai al llarg dels últims 13 anys. Això ens ha permès entendre les seves necessitats i, en particular, el que més valoren del crossover que utilitzen i en el qual confien diàriament», ha comentat Marco Fioravanti, vicepresident de Planificació de Productes de Nissan automotivi Europe.

Atracció espectacular, disseny elegant

Igual que les dues generacions anteriors, el disseny del nou Nissan Qashqai ha sortit de l’Estudi de Disseny Europeu de Nissan a Londres, el Regne Unit.
Encara que el seu estil és inconfusible del Qashqai, la tercera generació és més musculosa, esmolada i moderna.
En l’exterior, la postura millorada de la carrosseria del Qashqai és més decidida, amb línies superiors prominents, una distància entre eixos ampliada i unes imponents llandes d’aliatge de 20 polzades muntades en el Qashqai per primera vegada.
La distància entre eixos del cotxe s’ha incrementat en 20 mm i la longitud total ha augmentat en 35 mm. L’altura ha augmentat lleugerament (+25 mm) i l’amplària s’ha incrementat en 32 mm per a millorar la seva presència en carretera.
El frontal del nou Qashqai llueix una graella Nissan V-Motion ampliada, acabada en crom amb una franja secundària de crom setinat per a ressaltar la seva precisió. Està flanquejada per uns fins fars avançats de matriu Full LED amb llums diürnes de tipus bumerang. Els espais molt reduïts entre tots aquests detalls generen una impressió de qualitat i precisió.
La il·luminació davantera del nou Qashqai s’ha millorat respecte al model anterior per a presentar un disseny més fi i nítid gràcies a l’ús de la tecnologia LED.
Vist des del lateral, el nou Qashqai sembla més atlètic i dinàmic, amb una única línia que travessa el cotxe des de la part davantera fins a la posterior, aportant una presència molt horitzontal al cotxe, però també transmetent una certa sensació de dinamisme.
La nova generació del Qashqai estarà disponible per primera vegada amb llandes d’aliatge de 20 polzades amb cort de diamant (la generació anterior oferia llandes de fins a 19 polzades). Aquestes llandes de major diàmetre emplenen els passos de roda i contribueixen encara més a la robustesa del cotxe en carretera.
Els clients aprecien la possibilitat de personalitzar el seu cotxe, per la qual cosa el nou Qashqai estarà disponible en 11 colors de carrosseria amb cinc combinacions bi-to, un total de 16 variacions per a triar.

Ambient interior millorat

Connectat i còmode, l’habitacle del nou Nissan Qashqai suposa un nou estàndard en el segment gràcies a la seva sensació d’alta qualitat i la seva facilitat d’ús millorada.
La nova il·luminació ambiental blanca genera un ambient reconfortant i relaxant en tot l’habitacle, per la qual cosa la seva uniformitat transmet una sensació de qualitat i harmonia.
S’ha prestat molta atenció a la qualitat ergonòmica i estètica dels interruptors i botons perquè transmetin una sensació tàctil d’alta qualitat que brinda als usuaris confiança i elegància.

Control connectat

El nou Qashqai ofereix un avançat sistema d’informació i entreteniment amb una àmplia cartera de serveis connectats, que inclou la fàcil integració de telèfons intel·ligents, wifi integrada per a fins a set dispositius i NissanConnect Services, una aplicació específica amb la qual interactuar i controlar el vehicle.
La pantalla de 9 polzades de NissanConnect, que és més gran i de major resolució, és la porta d’accés digital a la navegació, l’entreteniment i la configuració del vehicle, i és compatible amb Android Acte® i Apple CarPlay®. A més, també s’ha incorporat Apple CarPlay® sense fil.
Una nova pantalla d’informació múltiple TFT de 12,3 polzades d’alta definició i completament electrònica ofereix una selecció de dissenys personalitzables per a mostrar informació sobre la navegació, entreteniment, el trànsit o el propi vehicle, i tot això controlat des d’un nou control tàctil situat en el volant. També s’ha afegit una textura de vidre tallat tradicional «Kiriko» al fons digital de la pantalla TFT: tota una picada d’ullet a l’ADN japonès de Nissan.
Per part seva, la nova i innovadora pantalla frontal (Head-Up Display, HUD) de 10,8 polzades ofereix la major grandària d’imatge del segment. Les dades de navegació clau, l’assistència al conductor i la informació sobre la carretera es projecten en el parabrisa, dins de la línia de visió del conductor.
Les funcions Home-to-Car són compatibles amb els dispositius Google Assistant i Amazon Alexa. El sistema admet una àmplia gamma de comandos: per exemple, el conductor pot enviar destins al sistema de navegació del cotxe parlant amb el seu dispositiu intel·ligent, minimitzant així el temps necessari per a introduir el destí.
Les funcions de control del vehicle, com poden ser el clàxon i les llums remotes, així com el bloqueig i desbloqueig remot de portes, estan disponibles a través de l’aplicació NissanConnect Services per a telèfon intel·ligent. També es poden configurar alertes intel·ligents, incloent velocitat, hora i zona, mitjançant notificacions d’aplicacions, en cas que el vehicle superi els paràmetres establerts.
Si no usa la navegació del seu telèfon, el conductor pot accedir a mapes 3D i informació de trànsit en directe, que inclou funcions avançades de navegació com poden ser actualitzacions sense fils de mapes, condicions del trànsit en temps real, Google Street View i preus del combustible. La navegació porta a porta també està disponible a través de l’aplicació, incloent la funció My Car Finder.
La connectivitat s’estén a tots els ocupants perquè la caixa de la consola ara inclou connexions de càrrega USB davant i darrere, amb preses USB-A i USB-C.


Confort dominant

El nou Qashqai continua oferint als conductors una sensació dominant del seu entorn amb una millor visibilitat davantera, lateral i posterior. Les millores introduïdes inclouen un angle d’obertura del parabrisa més ampli, un disseny de pilar davanter més prim i els retrovisors laterals instal·lats a la porta, en lloc del pilar A, reduint així les zones de mala visibilitat.
La major distància entre eixos del nou Qashqai es combina amb un xassís eficient per a crear encara més espai per als usuaris. L’espai per als genolls dels ocupants posteriors ha augmentat en 28 mm, fins als 608 mm. També hi ha més distància entre el conductor i el passatger davanter. L’espai per al cap en la part davantera i posterior ha augmentat en 15 mm gràcies al lleuger augment de les dimensions exteriors.

La practicitat personificada

La porta gran posterior elèctrica mans lliures permet accedir al maleter sense cap esforç quan l’usuari té les mans ocupades. La capacitat total del maleter ha augmentat en més de 50 litres respecte al model de la generació anterior, gràcies en part al fet que el sòl de la zona de càrrega és 20 mm més baix a conseqüència de la millora de la suspensió posterior.
Les prestacions més populars del seu predecessor, com poden ser els compartiments d’emmagatzematge laterals situats sobre els passos de roda i el sistema de plataforma flexible per a equipatge, s’han conservat i millorat per a aquest nou model, incloent la remodelació de les plataformes, així com una catifa duradora en un costat i plàstic limpiable en l’altre costat.
Les millores en el disseny ergonòmic de les portes del nou Qashqai es tradueixen en un accés i sortida més fàcils que en les generacions anteriors, la qual cosa resulta especialment evident en espais limitats com poden ser aparcaments de diversos pisos. Si l’espai ho permet, els pares apreciaran que les portes posteriors s’obrin ara gairebé 90 graus, la qual cosa permet un accés més fàcil als bebès i nens petits en les cadiretes infantils.

Motoritzacions electrificades


Amb l’objectiu de recolzar l’objectiu de Nissan d’aconseguir el 50% de les vendes de models electrificats a Europa en 2024, el nou Nissan Qashqai no sols estarà disponible amb un motor 1.3 DiG-T de gasolina equipat amb tecnologia híbrida lleugera, sinó que també representa l’estrena europea del sistema e-POWER, la motorització innovadora i guardonada de Nissan que utilitza tecnologies de l’innovador Nissan *LEAF elèctric de la companyia.
Gràcies a les variants de tracció 2WD i 4WD, la transmissió manual de 6 velocitats o la nova automàtica Xtronic, i la conducció amb motor elèctric pur cortesia del sistema e-POWER, les opcions de motorització del nou Qashqai satisfan tots els requisits dels clients, ja que totes les configuracions de motorització ofereixen un gran plaer de conducció.

1.3 DiG-T gasolina Híbrid lleuger 140 CV / 158 CV i 12 V


El sistema híbrid lleuger de 12 V disponible per al nou Qashqai és una tecnologia híbrida més assequible que ofereix assistència de parell, parada en ralentí ampliada, arrencada ràpida i fre motor [només en versions amb canvi automàtic Xtronic], amb millores tant en el consum de combustible com en les emissions de CO2 (-4 g/km).
L’efecte positiu de la gestió energètica del sistema híbrid lleuger sobre les emissions de CO2 resulta competitiu i el motor de 1,3 litres genera més potència i parell que els principals competidors, per la qual cosa la versió amb motor de gasolina resulta una oferta atractiva. El sistema híbrid lleuger afegeix només 22 kg a la massa total del vehicle.
En desaccelerar, l’energia es recupera mitjançant la regeneració i es guarda en la bateria d’ions de liti. Aquesta energia carregada es transmet durant la parada en ralentí, el fre motor (només versions Xtronic) i l’assistència de parell.
En usar el fre motor a velocitats de menys de 18 km/h i amb el fre activat, el motor s’apaga i l’energia emmagatzemada s’utilitza per a alimentar l’equip elèctric del vehicle. Aquesta funció permet prolongar la parada del motor i reduir el consum de combustible.
El sistema híbrid suau va connectat al refinat i fiable motor de gasolina 1.3 DiG-T que es va començar a usar en el Qashqai en 2018. Aquest motor s’ha millorat encara més per al nou Qashqai amb 50 components de nou disseny i compliment total de la norma *Euro6-d full.
El motor de gasolina de 1,3 l tindrà opció de dues potències diferents, 140 CV i 158 CV, amb una transmissió manual de 6 velocitats o la nova caixa del canvi automàtica Xtronic (només per a la versió de 158 CV). La potència màxima del motor aconsegueix les 5500 rpm, amb un parell màxim disponible de 270 Nm a unes còmodes 1750 rpm en les versions Xtronic de 158 CV i amb transmissió manual d’alta potència.
En les versions manuals, la caixa del canvi s’ha millorat per a oferir una sensació de canvi més ràpida, directa i esportiva. La transmissió Xtronic de nova generació ofereix un millor consum de combustible i sensació d’acceleració gràcies a millores que inclouen un sistema de bomba doble d’oli amb una nova bomba elèctrica d’oli.
La tracció 2WD està disponible tant per a les versions de 140 CV com per a les de 158 CV, mentre que la tracció 4WD només estarà disponible per als models Xtronic de 158 CV. El nou sistema de control 4WD i de selecció de manera de conducció resulta més intuïtiu i intel·ligent, ja que s’adapta a les condicions externes mitjançant cinc maneres de conducció: Normal, ECO, Esportiu, Neu i Tot terreny. En cas que alguna roda patini, el temps de reacció del sistema 4WD s’ha reduït en un factor de cinc fins a situar-se al voltant de 0,2 segons.

e-POWER: com un elèctric


El nou Qashqai serà el primer model a incorporar l’innovador sistema de propulsió e-POWER de Nissan a Europa. El sistema e-POWER és exclusiu de Nissan i resulta un component clau de l’estratègia de Mobilitat Intel·ligent de l’empresa, a més de suposar un enfocament únic respecte a l’electrificació perquè permet que la conducció diària resulti emocionant. El sistema e-POWER del nou Qashqai està format per una bateria d’alt rendiment i una motorització integrats amb un motor de gasolina de 154 CV amb una taxa de compressió variable que és la millor de la seva categoria, un generador d’energia, un inversor i un motor elèctric de 140 kW de grandària i potència similars als dels vehicles elèctrics de Nissan. Resulta una solució única perquè ofereix l’agradable acceleració lineal sense interrupcions, tan característica dels Vehicles Elèctrics, però sense la necessitat de recarregar. Per a satisfer les demandes típiques dels consumidors europeus i la seva conducció diària, el sistema e-POWER s’ha actualitzat de manera significativa per al nou Qashqai. Mentre que en el cas del Note, el cotxe més venut al Japó en els últims anys, utilitza un motor de gasolina de 1,2 litres que carrega la unitat de la bateria i genera una potència final de 106 CV, en el cas d’Europa, aquesta unitat s’ha actualitzat a un motor de gasolina de 1,5 litres amb una potència final de 140 kW (190 CV).
L’element únic del sistema e-POWER és que el motor de gasolina s’usa únicament per a generar electricitat, mentre que les rodes són impulsades pel motor elèctric. Això significa que el motor sempre pot funcionar a un règim òptim, la qual cosa suposa una eficiència de combustible superior i menys emissions de CO₂ en comparació amb un motor de combustió interna tradicional.
Gràcies al motor elèctric pur, no hi ha retards com succeeix amb un motor de combustió interna o amb un híbrid tradicional. La resposta instantània ofereix una sensació estimulant de parell elevat i el millor nivell d’acceleració a diferents velocitats perquè accions com avançar o incorporar-se a una autopista resultin més fàcils i inspirin més confiança.
Igual que el LEAF, el nou Qashqai e-POWER es beneficia d’una experiència de conducció amb «un sol pedal» totalment nova gràcies a la tecnologia e-Pedal. El conductor pot arrencar, accelerar i desaccelerar usant només el pedal de l’accelerador.


Plataforma CMF-C

El nou Qashqai és el primer model nou a Europa que utilitza la plataforma *CMF-C, que representa una arquitectura estructural i tecnològica automobilística d’avantguarda.
Un aspecte fonamental del concepte d’enginyeria era conservar les proporcions del Qashqai actual, que són «les adequades» i que són una de les claus del seu èxit, cosa que significa que aquest model es desplaça còmodament per vies urbanes i s’adapta còmodament a les places d’aparcament, a més d’oferir un espai interior excel·lent.
Quant a la seva construcció, la carrosseria en blanc incorpora un material més lleuger, així com tècniques avançades d’estampat i soldadura per a augmentar la resistència i reduir el pes. Per primera vegada en la seva història, la porta gran posterior del Qashqai estarà fabricat en un material compost, la qual cosa redueix el seu pes en 2,6 kg.
Les portes davanteres i posteriors, el parafang davanter i el capó, ara estan fets d’alumini, la qual cosa permet una reducció de pes, en conjunt, de 21 kg respecte a la carrosseria en blanc del *Qashqai actual.
L’avantatge per als clients, gràcies a les tècniques avançades de fabricació, és que la carrosseria en blanc és 60 kg més lleugera i un 41% més rígida que el model anterior. Aquesta millora es tradueix en refinament, comoditat de conducció i resposta de conducció digna d’un segment superior, a més d’una seguretat excepcional en cas d’accident, així com avantatges per a l’eficiència general del cotxe.

Nou disseny de la suspensió i de la direcció

El nou Qashqai continuarà oferint una experiència de conducció gratificant, ja que mantindrà la seva reputació de conducció refinada i reconfortant, encara que també agradable quan la carretera es torna sinuosa.
Gràcies a la plataforma CMF-C, el nou *Qashqai té una configuració de puntals Macpherson actualitzada en la part davantera i posterior. En el cas del *Qashqai amb tracció a dues rodes amb llandes de fins a 19’’, la suspensió posterior incorpora una barra de torsió. Per a les versions amb llandes de 20’’ i tracció a les quatre rodes, estarà equipat amb una configuració avançada *Multi-link.
La configuració de la direcció assistida s’ha millorat i ofereix una resposta millorada, una millor sensació en la part central del rang de direcció i una menor fricció.


Ajuda a la conducció millorada amb ProPILOT


El nou Qashqai estarà equipat amb la pròxima generació de la tecnologia d’assistència a la conducció ProPILOT, que ofereix un major suport al conductor en una gamma més àmplia de situacions. Aquesta nova generació es denomina ProPILOT amb Navi-link. El sistema s’ha dissenyat per a reduir la fatiga i l’estrès de la conducció, a més de tenir un funcionament molt intuïtiu. [Només disponible amb transmissió Xtronic].
El sistema ProPILOT amb Navi-link és capaç d’accelerar i frenar el vehicle al circular per un sol carril en autopista. El sistema pot accelerar el vehicle per a circular a una velocitat establerta i el pot frenar fins a detenir-lo en condicions de trànsit intens. El sistema és capaç de reprendre automàticament la marxa si el vehicle ha estat aturat durant menys de tres segons i el trànsit davant del vehicle s’allunya.
En el nou Nissan Qashqai, el sistema actualitzat ara és capaç d’adaptar la velocitat del cotxe en funció de circumstàncies externes addicionals: quan el cotxe entra en una zona de límit de velocitat més baixa en autopista, el sistema és capaç de detectar els senyals de trànsit i tenir en compte les dades de límit de velocitat del sistema de navegació per a reduir la velocitat del *Qashqai a la velocitat adequada, cosa que significa que el conductor no necessita ajustar manualment la velocitat del control de creuer.
El sistema també pot usar les dades del sistema de navegació per a ajustar la velocitat per a les següents corbes o rampes de sortida que tinguin un radi més tancat.
A més, el sistema ProPILOT amb Navi-link es pot comunicar amb els radars de control d’angle mort del Qashqai per a ajudar a intervenir mitjançant una correcció de la direcció per a contribuir a evitar que es produeixi una maniobra de canvi de carril si hi ha un vehicle en la zona d’angle mort.
Altres millores inclouen un avís de «protecció lateral» per a situacions urbanes, que alerta al conductor del risc de contacte amb un objecte en el lateral del vehicle, normalment en girar en l’aparcament d’un supermercat. El nou Qashqai també pot intervenir per a evitar col·lisions en sortir marxa enrere d’un aparcament gràcies a una actualització del sistema d’alerta de detecció d’objectes en moviment, activant els frens per a detenir el cotxe si detecta un obstacle en moviment prop d’aquest.
La seguretat addicional ve de la mà del sistema intel·ligent anticol·lisió frontal de Nissan amb funció predictiva. Gràcies a l’avançada tecnologia de radar, els sensors són capaços d’analitzar la carretera més enllà del cotxe que va davant per a detectar si un vehicle frena de sobte. El sistema activarà els frens per a reduir la probabilitat d’una col·lisió.
Una altra característica del conjunt de tecnologies de seguretat a bord del nou Qashqai és el nou coixí de seguretat central, que es desplega entre els dos seients davanters, per a evitar que els ocupants de la fila davantera xoquin en cas d’impacte lateral. El coixí de seguretat central complementa els coixins de seguretat del conductor i del passatger, així com els coixins de seguretat laterals i de cortina instal·lats de sèrie en el nou Qashqai.

Fars davanters LED intel·ligents


En el cas del nou Qashqai, els enginyers de Nissan han desenvolupat un avançat sistema de fars davanters que adapta la forma de la llum en funció de les condicions de la carretera i de la resta d’usuaris d’aquesta. El feix de llum es divideix en 12 elements individuals que es desactiven selectivament en detectar un vehicle que s’aproxima. Gràcies a aquesta innovació, pot projectar una llum més brillant, més lluny i més ampla, però la forma canvia de manera efectiva perquè la resta d’usuaris de la carretera no quedin enlluernats.
«El nou Qashqai revolucionarà les expectatives dels clients respecte als cotxes familiars. La seva comoditat, refinament i tecnologia seran comparables als de vehicles de categories superiors, mentre que l’experiència de conducció satisfarà tant als conductors com als passatgers. Gràcies a la innovadora tecnologia e-POWERde Nissan, creiem que els clients s’enamoraran amb la sensació d’una motorització elèctrica, però sense les preocupacions per l’autonomia», ha declarat Gianluca de Ficchy, president de la regió d’Àfrica, Orient Mitjà, l’Índia, Europa i Oceania (AMIEO) de Nissan.

CARACTERÍSTIQUES TÈCNIQUES*

1.3 de gasolina Híbrid lleugere-POWER (1.5 de gasolina)
TM6TM6Xtronic
2WD2WD2WD/4WDePOWER
Potència CV (kW)140 (103)158 (116)190 (140)
ParNm240260270330
Tracció2WD2WD2WD / 4WD2WD
Llargada totalmm4425 (+35)
Altura totalmm1635 (+10)
Amplada totalmm1838 (+32)
Distància entre eixosmm2666 (+20)

*Subjecte a homologació

Més informació:

https://red.nissan.es/campsmotor/?&cid=psmjCPM3HMn_dc|U|pgrid|114050597249|ptaid|kwd-979143492469|pcrid|472792519826|slid||intent=&gclid=Cj0KCQiAvbiBBhD-ARIsAGM48bx6GzRxNJTwDTVw9djZ39sGx71S1Q35RZyXeXOTSD8ww3VVdMNJIWsaAthqEALw_wcB

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
L’Ajuntament de Girona instal·la semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat

L’Ajuntament de Girona instal·la semàfors acústics per a les persones invidents en sis punts més de la ciutat

L’Ajuntament de Girona ha instal·lat semàfors acústics per a les persones

Posterior
Detenen una dona a la Jonquera que circulava amb un porsche robat

Detenen una dona a la Jonquera que circulava amb un porsche robat

La Guàrdia Civil ha detingut una dona, de nacionalitat francesa i de 36 anys, a

També et pot interessar
Total
0
Share