1. Home
  2. Actualitat
  3. El nou Toyota Prius arribarà a la xarxa de concessionaris el mes d’abril
El nou Toyota Prius arribarà a la xarxa de concessionaris el mes d’abril

El nou Toyota Prius arribarà a la xarxa de concessionaris el mes d’abril

0
0

Arriba a Europa la quarta generació de Toyota Prius gairebé 20 anys després del llançament de la seva primera generació i després d’haver venut més de 3,6 milions d’unitats arreu del món.

El nou Prius (Foto: Toyota)
El nou Prius (Foto: Toyota)

El nou Prius s’ha desenvolupat en base a tres grans pilars: disseny, un sistema híbrid combinat Full Hybrid de nova generació i una plataforma basada en la Nova Arquitectura Global de Toyota. Aprofita les fortaleses dels seus predecessors per millorar en eficiència i emissions. Consumeix 3,0 l / 100 km (70 g / km de CO2).

Dos motors-generadors

El Prius té un motor de gasolina de cicle Atkinson VVT-i de 1.8 litres de 98 CV i un nou transeix híbrid, que allotja en el seu interior dos motors-generadors elèctrics, un engranatge planetari i un engranatge reductor en la transmissió final.

Un dels dos motors elèctrics serveix bàsicament com a generador, en convertir la potència sobrant del propulsor de gasolina en electricitat, emmagatzemant aquesta en una bateria de hidrur de níquel (NiMH), mentre que l’altre, de 53 kW (72 CV), és el responsable de la tracció elèctrica, funcionant també com a generador quan el Prius està en mode de frenada regeneradora. La potència total del sistema híbrid de Prius és de 122 CV.

Disponible amb un únic nivell d’acabat

El nou Prius estarà disponible a l’Estat Espanyol amb un únic nivell d’acabat, que inclou fars Bi-LED, llandes d’aliatge de 17 ‘ bi-to, quadre d’instruments amb doble pantalla TFT de 4,2 polzades, carregador sense fil per a telèfons mòbils o el sistema de projecció de dades essencials i alertes del vehicle a la part inferior del parabrises.

També són de sèrie el climatitzador bizona amb sensor d’ocupant, la càmera de visió posterior, el Sistema Avançat d’Assistència d’Aparcament (IPA), l’equip de so JBL amb sis altaveus, el sistema multimèdia amb navegador Toyota Touch 2 & GO amb pantalla tàctil de 7 “i Toyota Safety Sense, el conjunt de sistemes de seguretat i ajuda a la conducció de Toyota.

Es comercialitzarà a l’Estat Espanyol des 29.900 € o i les primeres unitats arribaran a la Xarxa Oficial de Concessionaris de Toyota el mes d’abril, lliurant-se als primers clients al mes de maig.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *