El parabrises, element clau de la revolució que ve a l’automòbil

El món ha patit una transformació digital en les dues últimes dècades. La generació dels “iTods” -els que mai han conegut un món sense telèfons intel·ligents ja poden ser conductors. I la majoria de les persones viu i treballa connectada. El món digital forma part de les nostres vides i volem que l’automòbil proporcioni els mateixos nivells de tecnologia intuïtiva i connectivitat que un smartphone.

A aquesta tendència s’uneix l’avanç de la conducció automatitzada, que progressivament anirà descarregant al conductor de la funció de conduir i li permetrà centrar la seva atenció en altres coses mentre circula al seu cotxe. I seran moltes hores per consumir continguts, teletreballar, xatejar o realitzar altres tasques. Hi ha més de 1.200 milions de cotxes en circulació al món, segons els càlculs de la OICA. Aquests cotxes van recórrer 24.000.000.000.000 quilòmetres, que a 40 km / h de velocitat mitjana i amb una ocupació mitjana de 1,55 persones, resulten en 9.300.000.000.000 hores que les persones passen dins del seu cotxe cada any a tot el món.

El parabrisa, protagonista de la nova era de l’automòbil

L’automòbil es convertirà en un ecosistema d’atenció, on el parabrisa serà la gran pantalla i el seu centre de comandament i entreteniment. “El model de negoci de la indústria de l’automòbil canviarà per complet i el parabrisa va convertir-se en la part més important d’un cotxe”, segons Christoph Keese, vicepresident d’Axel Springer.

Per Bernard Jullien, Director de Gerpisa, una xarxa internacional i interdisciplinària de científics socials que treballen en la indústria de l’automòbil, “aquestes pantalles intel·ligents al parabrisa seran capaços de fer de tot, des calcular la velocitat, a oferir realitat augmentada o controlar els sistemes d’entreteniment “. La Dra. Gwen Daniel, de Belron® Technical, assenyala que el parabrisa no és l’únic vidre d’un cotxe que podria convertir-se en una pantalla funcional: “Hem vist investigacions de finestretes laterals del darrere com pantalles d’informació i entreteniment. Podria ser com a la pel·lícula Minority Report, on la gent fa tot tipus de coses amb el vidre “.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Concessionaris i tallers engeguen motors

Concessionaris i tallers engeguen motors

Les patronals catalanes de la distribució de motor i de tallers, realitzen una

Posterior
Tall de circulació al carrer de Santa Clara demà dijous

Tall de circulació al carrer de Santa Clara demà dijous

Tall de circulació al carrer de Santa Clara, dijous 7 de maig, de 8 a 9 h del

També et pot interessar
Total
0
Share