1. Home
  2. Vídeos
  3. El pas de vianants intel·ligent de Cambrils
El pas de vianants intel·ligent de Cambrils

El pas de vianants intel·ligent de Cambrils

0
0

Cambrils disposa de passos de vianants intel·ligents que s’il·luminen quan un vianant es disposa a creuar el carrer. La ciutat tarragonina prova des de fa més o menys un any aquesta innovació tecnològica que està pensada per reduir els accidents de trànsit.

El sistema funciona amb uns sensors col·locats estratègicament que detecten quan una persona vol creuar el carrer, llavors s’encenen unes llums led a la carretera que marquen el pas de vianants i avisen al conductor que ha de parar. També s’encenen uns senyals verticals.

Els passos estan ubicats al Passeig de La Salle i en el tram central del Passeig de les Palmeres, dos punts d’un intens trànsit de vianants i ubicats en zones amb poca il·luminació. Es posa en funcionament tan bon punt s’encén la il·luminació nocturna de la ciutat.

Aquesta innovació permetria reduir el nombre de vianants atropellats, que calcula en més de 10.000 en zones urbanes.

Aquesta no és l’única innovació que ha posat en marxa la ciutat tarragonina. També ha convertit en ‘smart’ diverses zones de càrrega i descàrrega de la ciutat. Quan un conductor hi estaciona s’encén una llum verda que passats 30 minuts es torna vermella. Així la policia sap si el conductor en qüestió està abusant d’aquest lloc d’aparcament ràpid.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *