1. Home
  2. Actualitat
  3. El Patrol fa 35 anys
El Patrol fa 35 anys

El Patrol fa 35 anys

0
0
Fabricació del Patrol fa 25 anys
Fabricació del Patrol fa 25 anys

El Nissan Patrol ha complert 35 anys. Es tracta del primer cotxe de Nissan fabricat a Europa.

Nissan va iniciar el 1983 la producció d’aquest model a Europa a la fàbrica de la Zona Franca de Barcelona, ​​la primera planta de la companyia al continent. En 18 anys es van fabricar 196.000 unitats d’aquest vehicle emblemàtic. Va ser tal l’èxit d’aquest vehicle que 1 de cada 2 tot terrenys venuts a l’Estat Espanyol el 1988 era un Nissan Patrol. Es va exportar per tot Europa i també per la resta del món, a països com Angola, Argentina, Nova Caledònia, Tanzània i Uruguai. Fins i tot va participar en el ral·li París-Dakar de 1987 amb el model Nissan Patrol Fanta Llimona.

El Patrol va obrir el camí cap a la fabricació de tot terrenys i pick ups a la planta de Zona Franca de Barcelona, ​​que va continuar el 1993 amb el Nissan Terrano II. L’esmentada fàbrica va produir 375.000 unitats d’aquest model fins a maig de 2005, any en que va donar pas al llançament del Pathfinder i la primera versió del pick up Navara.

La nova gamma de pick ups

Tots dos vehicles, Pathfinder i Navara, es van fabricar a la planta de Barcelona fins a juliol de 2015, donant pas a una nova generació de pick up, el nou NP300 Navara. El 2017 s’hi  van sumar dos pick ups més, el Renault Alaskan i el Mercedes-Benz X Class.

La nova gamma de pick ups suposar una inversió global de 80 milions d’euros a la planta de la Zona Franca. Dissenyada sota els principis d’IFA (Integrated Factory Automation), tant en l’àrea de carrosseries com en la de muntatge, aquesta instal·lació facilita uns elevats nivells de productivitat i unes clares avantatges en termes de qualitat, cost i flexibilitat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *