1. Home
  2. Actualitat
  3. El “pit-stop” de Lewis Hamilton
El “pit-stop” de Lewis Hamilton

El “pit-stop” de Lewis Hamilton

0
0

Josep Casanovas

Sembla impossible però és realitat. La rapidesa amb la qual els mecànics executen la seva feina en les parades dels monoplaces per canviar els pneumàtics durant un Gran Premi de Formula 1 deixa boca-badat a tothom. Són uns instants que poden resultar crucials en el resultat de la carrera i la intensitat dels quals ha sabut transmetre Juan Carlos Ferrigno en aquest quadre que va iniciar en el seu estudi de Barcelona i va acabar en un lloc tan històric com el circuit de Silverstone. Ell mateix ens ho explica.

Juan Carlos Ferrigno

Ho reconec, no puc deixar de veure els Grans Premis de Formula 1!!! A pesar de ser un dels que sosté que la F1 ha canviat a pitjor i que ja no és el mateix que va ser, cada carrera actual m’encoratja l’esperança que torni a assemblar-se al que vaig veure allà als anys 70. Assumeixo que com a pintor segueixo atrapat per la bellesa dels cotxes, la velocitat… I això tan difícil d’explicar és el que fa que em segueixin agradant tant els cotxes de carreres.

Aquesta és una pintura que intenta captar el moment de màxima tensió a la F1 moderna, els pit-stop, que solen ser tan decisius avui en dia en el resultat dels grans premis.

Viatjava cap al Gran Premi de Gran Bretanya per estar allà treballant tot el cap de setmana de la cursa pintant al Formula One Paddock Club i vaig escollir en aquell moment aquesta pintura de Lewis Hamilton fent la seva aturada als boxes, en ser una pintura diferent a les habituals sobre F1. En aquest agradable treball de cap de setmana és sempre per mi un plaer fer-lo en el circuit de Silverstone. No només per ser en un lloc mític sinó també perquè tens durant tres dies el plaer de conèixer molta gent, parlar sobre carreres amb un públic molt entès en el tema, molt entusiasta de la F1 i també de l’art.

Aquesta pintura me la vaig endur ja començada, diguem a mig fer, per ser acabada allà. I aquest contacte amb la gent, l’ambient que es viu en el Paddock Club de Silverstone i sobretot el so dels F1 de fons, fan per a mi aquests caps de setmana més de gaudi que de treball. Vaig escollir aquesta vista aèria per a l’escena perquè així podria incloure a la pintura el complet ballet dels mecànics i la seva perfecta sincronització per treure el cotxe el més ràpid possible a la pista. Era encara l’època que a més de canviar els pneumàtics també es posava combustible en plena cursa.

ham-pits

La idea era donar-li al quadre tot el dinamisme i tensió del moment, i per això em vaig centrar en evitar detalls en benefici d’una imatge potent on el moviment fos el protagonista. És el moment en què el cotxe queda alliberat pel seu equip i Hamilton prem a fons per tornar a lluitar a la pista. És un segon, quasi impossible de fotografiar, i és aquí on la pintura té el seu avantatge, per què pot parar aquest fugaç segon i transformar-lo en una peça d’art. L’extrema bellesa del McLaren d’aquests anys, la vestimenta dels mecànics amb els seus cascs emmirallats i els detalls de vermell repartits per tota l’escena em donaven elements suficients per fer un bon treball.

El mateix divendres se’m va acostar una parella jove que es va entusiasmar amb la pintura i vam estar parlant molta estona de Fórmula 1 i d’art. Van tornar el dissabte per veure com progressava i finalment el diumenge, amb la pintura acabada, es van decidir i la van comprar il·lusionats per tenir-la a casa seva i gaudir-la cada dia.

L’original fa 61×50 cm, està pintat en acrílic sobre llenç i és una d’aquestes pintures que m’agraden i que estic content d’haver fet. També m’encanta que gent que no tenia previst comprar cap pintura aquell cap de setmana, la vegi, se’n enamori, i la compri. Entre altres coses, això és el que m’agrada de Silverstone. Trobes gent entesa en carreres,  i també entusiastes de l’art… Va ser un autèntic plaer!!!

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *