1. Home
  2. Actualitat
  3. El radar rotatori de Girona redueix els accidents al pont de Fontajau

El radar rotatori de Girona redueix els accidents al pont de Fontajau

0
0
El pont de Fontajau
El pont de Fontajau

El radar rotatori que l’Ajuntament de Girona ha anat instal·lant en diferents punts de la ciutat comença a donar fruits i ha permès reduir l’accidentalitat d’un dels punts negres de la xarxa viària local com és el pont de Fontajau.

Segons recull l’ACN, l’Ajuntament ja ha començat a tramitar 261 multes, entre les quals n’hi ha una d’un motorista que anava a 130 km/h

Ara fa un any, l’Ajuntament de Girona va anunciar l’entrada en servei del primer radar rotatori de la ciutat. El cinemòmetre s’aniria alternant cada tres mesos a les caixes que es van col·locar al pont de Fontajau, a la carretera Barcelona i a l’avinguda Lluís Pericot. A més, el consistori tenia la intenció de col·locar-ne una quarta a la zona de Campdorà.

La realitat, però, és que durant tot aquest temps l’aparell no s’ha mogut d’un sol lloc: la caixa que hi ha al pont de Fontajau. I que, a més, s’ha estat més de mig any sense funcionar, perquè les primeres sancions en ferm que es van començar a tramitar corresponen al mes de juny.

El que valora més el consistori és la reducció de l’accidentalitat. Per comparar-la el consistori, ha pres com a punt de partida l’1 de novembre del 2017 (és a dir, just després que la caixa del radar s’instal·lés al pont). A partir d’aquí, ha agafat els deu mesos anteriors i els deu posteriors, i ha analitzat els sinistres que s’han registrat en aquest punt. Entre gener i l’1 de novembre del 2017, n’hi va haver quinze. I des d’aleshores i fins al setembre d’aquest any, n’hi ha hagut dotze, la majoria el novembre, quan es va instal·lar l’aparell.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *