El Ral·li Dakar i l’error de la F1 que no volen cometre

L’organització treballa per evitar un dominador com Max Verstappen
Nasser Al-Attiyah en competició. NASSER AL-ATTIYAH

La F1 és un dels esports de motor més populars, segurament el que més, però el domini aclaparador de Max Verstappen provoca que es perdi un punt d’emoció. Aquesta temporada, el neerlandès va guanyar el seu tercer mundial consecutiu amb quasi dos mesos de marge, i amb 290 punts d’avantatge sobre el segon classificat, el seu company d’equip Checo Pérez. El Ral·li Dakar pateix el mateix risc, amb Nasser Al-Attiyah com a principal amenaça. El príncep qatarià ha guanyat el raid més exigent i dur del món en quatre ocasions, però mai dos cops consecutius, i l’organització té present que la situació de la F1 no seria beneficiosa.

Al-Attiyah va mostrar-se superior a la resta de participants en l’edició anterior, però David Castera, director del Ral·li Dakar, ha assegurat que han preparat un recorregut molt complicat “per tenir èxit fins al final” per l’edició del 2024 a l’Aràbia Saudita, que se celebra del 5 al 19 de gener. El francès també ha criticat la F1, explicant que ja no la mira perquè “ja saps qui guanyarà” abans de mirar la cursa. “No obstant això, què pots dir a un pilot que està millor que els altres? És complicat, però el que m’agrada és que Nasser Al-Attiyah no té el mateix cotxe, té un de menys fiable”, reconeixia fent evident que tampoc poden posar traves a un pilot. “Es pot esperar que no domini, però no tinc el control de tot. Es tractarà d’estar més prop d’ell, el recorregut està fet perquè puguin passar moltes coses”, va concloure Castera.

El director també es va mostrar molt satisfet sobre la varietat de constructors en la categoria reina, fet que és mostra de la bona salut de la competició. “Tenim més competidors i constructors que mai, llavors això és bo. Tenim a Toyota, tenim els BRX, a Dacia, que penso que guanyaran en poc temps el Dakar”, evidenciava. Un detall que també ha volgut demostrar és la gran presència de participants joves, ja que “s’ha de refrescar” els noms de sempre. “Han començat participants joves i aniran molt de pressa, i són nens que narraran la història del Dakar de demà, però és per això que no estic massa preocupat per la idea que Carlos Sainz un Stéphane Peterhansel puguin retirar-se”, presumia.

Text: Roger Amores / Foto: Nasser Al-Attiyah

Total
0
Shares
Anterior
Verstappen domina la temporada de principi a final

Verstappen domina la temporada de principi a final

Alonso, setè, acaba quart de la classificació general

Posterior
Opel: Pioner en la revolució de la mobilitat elèctrica i vegana

Opel: Pioner en la revolució de la mobilitat elèctrica i vegana

Opel està transformant la mobilitat individual amb una visió clara: vehicles

També et pot interessar
Total
0
Share