1. Home
  2. Actualitat
  3. El revolucionari Audi RS 5 TDI Concept
El revolucionari Audi RS 5 TDI Concept

El revolucionari Audi RS 5 TDI Concept

0
0

L’Audi RS 5 TDI Concept és un prototip propulsat per un motor V6 biturbo 3.0 TDI de 385 CV amb una tecnologia de sobrealimentació de nou desenvolupament que inclou un compressor suplementari accionat elèctricament.
Audi RS 5 TDI

El compressor suplementari accionat per un motor elèctric assegura l’empenta pràcticament des del moment d’arrencar en accelerar la turbina del compressor a més de 70.000 rpm en tot just unes centèsimes de segons. Els turbocompressors moguts pels gasos d’escapament també subministren una pressió de bufat relativa de 2,4 bar. Aquesta combinació permet a l’Audi RS 5 TDI accelerar de 0 a 100 km/h en només 4 segons, mentre que els 200 km/h s’assoleixen en menys de 16 segons, i la velocitat màxima és de 280 km/h.

La font d’energia principal per accionar el turbocompressor elèctric procedeix del sistema de recuperació d’energia, que emmagatzema l’electricitat en una compacta bateria d’ions de liti. Per transmetre aquesta energia el RS 5 TDI Concept utilitza el sistema elèctric addicional de 48 volts connectat al sistema convencional de 12 volts mitjançant un convertidor DC/DC. L’avantatge dels sistemes elèctrics de 48 volts és que permeten transmetre grans quantitats d’energia.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *