1. Home
  2. Actualitat
  3. EL sector del motor es reivindica com a motor industrial de l’Estat Espanyol
EL sector del motor es reivindica com a motor industrial de l’Estat Espanyol

EL sector del motor es reivindica com a motor industrial de l’Estat Espanyol

0
0

El sector de la indústria es va reivindicar com a motor industrial de l’Estat Espanyol en el marc del ‘Fòrum de l’automoció. Casos d’èxit de la indústria de l’automoció a Espanya i el Regne Unit‘ celebrat a l’ICEX de Madrid.

Foto de família dels ponents del forum (Foto: ANFAC)
Foto de família dels ponents del forum (Foto: ANFAC)

En aquest Fòrum d’Automoció s’ha posat en valor l’experiència espanyola i britànica en el desenvolupament de la indústria de l’automòbil com a motor clau del creixement de l’economia d’ambdós països. Tal com ha destacat el president de la Cambra de Comerç Britànica a Espanya, Roger Cooke, la Cambra treballa amb indústries on les relacions de negoci i inversió són significatives, amb sinergies entre els dos països i que comparteixen similituds. “Tant a Espanya com al Regne Unit la indústria de l’automoció ha continuat sent un sector estratègic durant la crisi. Espanya ha fabricat 2,6 milions d’unitats enfront dels 2 milions de fa 4 anys, amb un volum de facturació de 70.000 milions d’euros total entre fabricació d’automòbils i de components. Al Regne Unit el sector mou 11,2 milions de lliures i fabrica 1,6 milions de vehicles a l’any”, va afirmar.

Així mateix, com va destacar l’ambaixador britànic a Espanya, Simon Manley, el seu país “ofereix oportunitats molt significatives perquè les empreses inverteixin en la producció d’Automoció”. I va afegir que “Al Regne Unit es fabriquen 9.000 cotxes al dia; 1,6 milions a l’any i cinc de cada sis s’exporten. Per donar suport a aquest sector estratègic per al país, vam invertir 1.000 milions de lliures en tecnologia i hem muntat una xarxa per propiciar el suport a les empreses del sector”.

Clau en la recuperació econòmica

En la seva intervenció, el director general de Comerç Internacional i Inversió del Govern d’Espanya, Antonio José Fernández-Martos, va comentar que “el sector de l’automòbil ha estat un dels sectors clau de la recuperació econòmica d’Espanya”. Des de 2009, el nombre d’empreses exportadores ha augmentat un 50% amb un total de 150.000 empreses que exporten actualment. Unes exportacions que han passat de ser fonamentalment europees a diversificar a altres països. El 2009, la destinació del 82% de les exportacions era Europa i ara aquest percentatge ha baixat al 70% en favor d’altres destinacions com Corea del Sud, Austràlia o la Xina.

En el seu discurs de clausura, Víctor Audera, director general d’Indústria i de la Petita i Mitjana Empresa, va destacar el suport i la tasca exercida pel Govern d’Espanya en pro de la indústria d’automoció. Audera va avançar que el pla de competitivitat de l’any que ve estarà dotat de 758 milions d’euros, serà més obert i de concessió directa. A més, s’augmentaran les ajudes a les Agrupacions Empresarials Innovadores (AEI) a 12 milions d’euros. Es va referir així mateix al Pla PIVE a través del que s’ha aconseguit substituir 1,2 milions de vehicles en els seus vuit edicions.

Impuls del vehicle elèctric

El director general va comentar una de les iniciatives presentades recentment com és l’Estratègia d’Impuls del Vehicle amb Energies Alternatives.”Espanya té molt per fer pel que fa al vehicle elèctric”, va afirmar. L’any passat del total de matriculacions tot just un 0,3% van correspondre a vehicles elèctrics, enfront del 4% registrat a Alemanya, l’11% a França o al 25% a Noruega. “Des de l’Administració estem treballant en diversos fronts per estimular aquest tipus de cotxes. És una oportunitat industrial, econòmica i mediambiental que Espanya vol impulsar, però per al que necessitem de l’aposta decidida dels fabricants i de la indústria”. Tal com va anunciar, el Ministeri té previst aprovar en les pròximes setmanes el Pla Movea, que dedicarà 16 milions d’euros a la incentivació de la compra de vehicles d’energia alternativa a Espanya.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *