1. Home
  2. Actualitat
  3. El vehicle elèctric torna al Dakar
El vehicle elèctric torna al Dakar

El vehicle elèctric torna al Dakar

0
0
Infografia de l'Acciona Ecopowered
Infografia de l’Acciona Ecopowered

El Acciona 100% EcoPowered torna per tercera vegada consecutiva a l’aventura del Dakar amb un cotxe 100% elèctric.

Amb aquesta participació al raid més extrem, Acciona vol demostrar la capacitat de les energies netes com una alternativa competitiva als combustibles, i a les emissions de CO2 que provoquen l’escalfament global.

La 39a edició del Dakar es disputarà entre els dies 1 i 15 de gener de 2017 per un traçat que travessarà alguns dels camins més exigents de la geografia de Paraguai, Bolívia i Argentina.

Repetirà al volant cotxe, Ariel Jatón, pilot que compta amb una dilatada experiència en el món de la competició amb diverses participacions al Ral·li Dakar i com a campió argentí de Ral·li Cross Country, i que ha col·laborat en les millores introduïdes al cotxe. En aquesta ocasió, l’acompanyarà com a copilot el també argentí Tito Rolón.

Millores en el vehicle

El vehicle de Jatón i Rolón és el cotxe elèctric amb més energia disponible al món (250 kw, equivalent a un motor de combustió de 340 CV), gràcies a un sistema de generació compost per un motor elèctric síncron, una combinació de sis mòduls de bateries ‘on board’ de recàrrega ràpida (60 minuts) i un sistema d’alimentació d’instrumentació de seguretat mitjançant un panell solar d’alt rendiment amb 100 Wh de potència nominal.

Per a aquesta edició s’ha incorporat més algunes millores tècniques respecte a l’any anterior que incrementen la seva fiabilitat. Des del disseny de xassís i bateries més lleugeres, fins a un canvi seqüencial de sis marxes, passant pel desenvolupament de la tracció 4×4.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *