1. Home
  2. Actualitat
  3. Electrificació, digitalització i conducció autònoma: Els tres conceptes que Audi ha portat al CES de Las Vegas
Electrificació, digitalització i conducció autònoma: Els tres conceptes que Audi ha portat al CES de Las Vegas

Electrificació, digitalització i conducció autònoma: Els tres conceptes que Audi ha portat al CES de Las Vegas

0
0

Electrificació, digitalització i conducció autònoma. Aquests són els tres conceptes amb els que Audi ha enfocat la seva presència al Consumer Electronics Show (CES) de Las Vegas que acaba avui.

Foto: Audi
Foto: Audi

Ricky Hudí, Vicepresident Executiu per a Desenvolupament Electrònic, va comentar: “L’habitacle del futur alterarà radicalment la manera en què els nostres clients interaccionen amb el vehicle. Estem desenvolupant el nostre Audi virtual cockpit per convertir-lo en l’Audi virtual dashboard, i crear un món completament nou d’experiències per als nostres clients. En el futur, tot el sistema haurà de conèixer a l’usuari, els seus hàbits i preferències, i recolzar-se en elles “.

La companyia exposa en el CES el seu concepte HMI materialitzat en una maqueta de l’interior de l’Audi i-tron quattro concept, que inclou grans dispositius tàctils amb un nou mètode de retorn tàctil actiu denominat Audi MMI touch response. Aquí, les funcions seleccionades s’activen mitjançant una pressió suau però ben definida a la pantalla, el que fa possible gestionar el sistema de manera segura mentre es condueix, minimitzant el risc de patir distraccions. A més, hi ha la possibilitat de connectar dispositius mòbils com smartphones i smartwatches.

Una nova plataforma d’infotainment

Darrere del nou concepte operatiu i de presentació de la informació està la nova plataforma modular Audi d’infotainment, MIB2 +. La seva capacitat de processament augmentada possibilita controlar diversos dispositius d’alta resolució. La MIB2 + està preparada per al més recent sistema sense fil de comunicació, LTE Advanced, que fa possible la descàrrega de dades al vehicle a una velocitat de fins a 300 Mbit / s. LTE

Advanced també permet la telefonia mòbil utilitzant l’estàndard volte (Voice over LTE), que escurça els temps necessaris per establir una connexió telefònica i augmenta la qualitat del so. El control per veu també és més potent, i utilitza tant l’agenda de bord com les dades emmagatzemades en un servidor en el núvol.

Una app per a telèfons intel·ligents amb funcions exclusives per a vehicles

L’app per a smartphone Audi MMI connect ofereix serveis remots específics per a vehicles.Per exemple, els conductors poden mostrar la ubicació del cotxe en el seu dispositiu mòbil, obrir o tancar les portes, activar el sistema de climatització auxiliar o visualitzar un informe de l’estat del vehicle.

Les funcions remotes de l’app també poden activar a través d’un SmartWatch, i des 2016 estaran igualment disponibles per a la quarta generació de l’Apple TV. A partir de principis de 2016, la SIM d’Audi connect oferirà serveis Audi connect a bord a Europa sense necessitat de procediment d’activació, possibilitant roaming automàtic a tota la UE.

Servei Car-to-X

Els nous serveis ‘informació de senyals de trànsit’ i ‘informació d’incidències’ converteixen els nous models de la marca a membres d’una xarxa de connectivitat. Un servidor recull les dades a través de la xarxa de telefonia mòbil, els processa, els emmagatzema en el núvol i proporciona als conductors informacions sobre límits de velocitat o localitzacions perilloses, per exemple on la carretera pugui estar relliscosa o un punt en el qual s’hagi produït un accident.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *