1. Home
  2. Actualitat
  3. Els conductors europeus no veuen la necessitat d’equipar els seus vehicles amb pneumàtics d’hivern per prevenir els accidents
Els conductors europeus no veuen la necessitat d’equipar els seus vehicles amb pneumàtics d’hivern per prevenir els accidents

Els conductors europeus no veuen la necessitat d’equipar els seus vehicles amb pneumàtics d’hivern per prevenir els accidents

0
0

Un estudi revela que els conductors europeus estan preocupats pels accidents a l’hivern però no consideren prioritari canviar els pneumàtics per aquesta època de l’any. El treball encarregat per Goodyear a TNS es va elaborar tenint en compte que l’Agència Britànica de Meteorologia pronostica un hivern especialment dur a causa del fenomen de El Niño.

Els pneumàtics d'hivern poden prevenir accidents. (Foto: Goodyear)
Els pneumàtics d’hivern poden prevenir accidents. (Foto: Goodyear)

El Niño és un fenomen natural que constitueix una de les principals claus per a establir cada any la variabilitat climàtica a nivell global. Segons l’Agència Britànica de Meteorologia aquest fenomen serà especialment intens aquest any provocant a diferents punts del continent europeu hiverns més freds i llargs.

No preocupa que l’hivern sigui dur però si els accidents

Davant d’aquesta situació Goodyear va encarregar un estudi a TNS que demostra que 6 de cada 10 enquestats coneix el fenomen de El Niño però no els preocupa especialment que aquest hivern sigui dur. D’acord amb l’estudi, un hivern fred preocupa un 44% dels polonesos i a un 34% dels alemanys enquestats, mentre que a França, Itàlia i Bèlgica només 1 de cada 4 va mostrar preocupació, i als Països Baixos la xifra es va reduir a 1 de cada 10.

Quan se’ls va preguntar què era el que més temien d’un hivern dur, en cinc dels sis països enquestats la resposta més habitual va ser “la por als accidents de trànsit, a causa les carreteres gelades”. Únicament els polonesos van mostar més preocupació pels costos en termes d’escalfament global que pels accidents de trànsit.

Els pneumàtics d’hivern no es consideren prioritaris

No obstant això, malgrat la seva preocupació, no en tots els països enquestats es considera que comprar pneumàtics d’hivern sigui una prioritat a l’hora de preparar-se per un hivern difícil. Entre els polonesos i alemanys, 3 de cada 4 van declarar que molt probablement comprarien pneumàtics d’hivern, mentre que en els altres països el percentatge era més reduït: 1 de cada 2 italians, 1 de cada 3 francesos, 4 de cada 10 belgues i 3 de cada 10 holandesos.

A l’Estat Espanyol les xifres encara són més baixes ja que només un 3% dels consumidors compra pneumàtics específics per l’hivern.

El mercat de pneumàtics d’hivern a Espanya és molt menor que la resta d’Europa on suposa prop del 50% -60%, mentre que al nostre país se situa per sota del 3, creixent en els últims anys.

Avantatges dels pneumàtics d’hivern

Els pneumàtics d’hivern, també se’ls coneix com pneumàtics de fred perquè ofereixen un comportament òptim per sota de 7ºC. Així, el rendiment que ofereix un pneumàtic d’hivern per sota de 7ºC és superior al d’un pneumàtic d’estiu a qualsevol tipus de superfície, incloent seca, mullada, neu o gel. En aquestes condicions està preparat per proporcionar millor tracció, frenada, maniobrabilitat, resistència al aquaplaning i adherència.

“Els resultats de l’estudi han estat una sorpresa. D’una banda, estem molt contents que la gent tingui en ment els pneumàtics d’hivern, però ens fa l’efecte que encara es subestima el valor afegit que implica el seu ús”, va declarar Alexis Bortoluzzi, Director de Màrqueting de Pneumàtics de Turisme per a Europa, Orient Mitjà i Àfrica a Goodyear.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *