1. Home
  2. Actualitat
  3. Els cursos “Ford, Condueix la teva Vida” formaran a 300 joves a Catalunya
Els cursos “Ford, Condueix la teva Vida” formaran a 300 joves a Catalunya

Els cursos “Ford, Condueix la teva Vida” formaran a 300 joves a Catalunya

0
0

Han començat al  Circuit de Barcelona-Catalunya els cursos presencials del programa “Ford, Condueix la teva Vida”, que fins a dissabte que ve, 17 de maig, rebran a 300 conductors catalans d’entre 18 i 24 anys. La presentació dels cursos ha tingut lloc avui en el propi circuit, i ha comptat amb la presència de l’Excm. Sr. Pere Macias, President de la Comissió de Seguretat Viària i Mobilitat Sostenible del Congrés; Sr. Antoni Reig, Director General de Joventut de la Generalitat de Catalunya; Sr. Sebastià Salvadó, President del RACC; i Sr. Salvador Servià, Director del Circuit de Barcelona- Catalunya. Després d’aquest acte, han visitat les instal·lacions on s’imparteixen els cursos i han tingut l’oportunitat de veure en persona la dinàmica dels mateixos així com de conèixer les primeres impressions dels participants.Ford_Conduce_Tu_vida

Víctor Piccione, Gerent de Comunicació de Ford Espanya, ha ressaltat durant la presentació que “es tracta d’un programa que tracta d’alertar sobre els perills quotidians al volant i la finalitat del qual és formar als conductors més joves i amb menys experiència al volant perquè siguin capaços de reconèixer els perills i evitar situacions de risc”.  Piccione ha destacat sobre aquest programa, “que si bé a Espanya celebrem la segona edició, aquests cursos tenen més d’una dècada d’història als EUA. L’impacte positiu en els joves i els bons resultats aconseguits, han animat a la companyia a celebrar aquests cursos en altres països i esperem poder seguir formant a molts més joves en els propers anys”.

Jornades sobre seguretat al volant
Durant els dies 15, 16 i 17 de maig, i organitzats en grups de matí i tarda, els joves participaran en una activitat que els ajudarà, entre altres coses, a conèixer i experimentar d’una manera pràctica i totalment objectiva els riscos que suposen les drogues i l’alcohol al volant.  Els participants experimentaran de manera simulada els efectes d’aquestes substàncies en la visió i la mobilitat gràcies a un “vestit de conducció embriac”, desenvolupat per Ford, per demostrar la dificultat de conduir després d’ingerir begudes  alcohòliques. El vestit compta amb ulleres de visió en túnel, orelleres, pesos de nina i genoll i embenatges en colzes, coll i genolls.

El “vestit de conducció embriac” fa que fins i tot tasques senzilles com caminar en línia recta resultin molt més difícils, i demostra el complex que resulta conduir sota els efectes de l’alcohol i les drogues. Ford ha desenvolupat aquest vestit amb científics de l’Institut Meyer-Hentschel d’Alemanya, una empresa especialitzada en la recerca dels efectes de les discapacitats de mobilitat. El programa reforça el missatge sobre els perills de l’alcohol i les drogues en la conducció, avalat per l’enquesta realitzada a 5.000 conductors d’entre 18 i 24 anys que revela que més de la meitat dels conductors joves europeus d’Alemanya, Espanya, França, Itàlia i Regne Unit admet haver conduït en algun moment sota els efectes d’alguna d’aquestes substàncies, una tercera part ha acceptat viatjar en un cotxe amb un conductor sota els efectes de l’alcohol o drogues, i que dues terceres parts admeten no conèixer el límit legal d’alcoholèmia per conduir.

Segons la Comissió Europea, el 25 per cent de totes les morts en carretera estan relacionades amb el consum d’alcohol que, a més, és el principal factor associat en accidents de trànsit en els quals es veuen implicats conductors joves. “Ford, Condueix la teva Vida” també inclou altres mòduls pràctics de conducció en els quals els joves podran experimentar i mentalitzar-se sobre els riscos de les distraccions al volant, també aprendran a gestionar la velocitat i la distància de frenada, a més de rebre una explicació sobre
les tecnologies d’ajuda a la conducció. Ford_Conduce_tu_Vida_2jpg

1.000 cursos gratuïts en un any
Els cursos de 2014 són la segona onada de les sessions pràctiques de conducció del programa “Ford, Condueix la teva Vida”, que va debutar a Espanya, concretament a Madrid, al novembre de 2013 i que, després dels cursos celebrats a València, arriba també a Barcelona els dies 15, 16 i 17 de maig, completant-se així la xifra de 1.000 cursos gratuïts en un any. A aquesta xifra cal sumar els més de 16.000 joves que han passat també per l’Acadèmia Online del programa, allotjada a www.conducetuvida.es, on es poden trobar vídeos instructius sobre alguna de les matèries que s’imparteixen de manera presencial en els cursos. La iniciativa “Ford, Condueix La teva Vida” és una acció més de Ford que s’enquadra dins dels programes de Responsabilitat Social Corporativa (FordRSC) de la companyia i ve a consolidar l’estratègia de la marca de ser partícip de la societat on duu a terme la seva activitat. Per aquest motiu, Ford presta especial atenció a la mobilitat i desenvolupa de forma contínua estudis i programes per aportar el seu esforç en la solució dels problemes que acuiten a la societat.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *