Els detalls del pla Renove

Les ajudes fomenten els cotxes més eficients i van dels 800 als 5.000 euros, segons els vehicles, comptant-hi també les aportacions que hi faran els fabricants

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla Renove, amb ajudes que arriben als 230 milions, per als vehicles comprats a partir del 16 de juny. Gran part és per a turismes, tot i que també hi ha una petita part per a furgonetes lleugeres i motos.

Aquest pla de subvencions pretén reactivar el sector de l’automòbil i per fer que els cotxes que circulen siguin més nets i segurs.

 

Quins turismes s’hi poden acollir?

Bàsicament, han de ser cotxes eficients energèticament. Els dièsel i de gasolina s’han inclòs en aquestes ajudes, però són clarament menors i no tots hi tenen dret. Les emissions mitjanes de diòxid de carboni (CO2) han de ser inferiors als 120 g/km.

 

Quin estalvi suposa?

Les ajudes oscil·laran entre els 800 euros i els 5.000 euros.

Els particulars o autònoms que comprin un turisme amb etiqueta energètica zero tindran una subvenció pública de 4.000 euros o de 2.600 si és un híbrid endollable. Per als models eco, l’ajuda és d’entre 600 i 1.000 euros i per a les de combustió, etiqueta C, d’entre 400 i 800 euros.

En el cas de les pimes, els ajuts de l’Estat són de 3.200 euros per als zero o 2.300 si són híbrids endollables; d’entre 500 i 800 euros per als eco; i d’entre 350 i 650 euros per als C.

Les grans empreses rebran 2.800 euros en els zero o 2.200 en els híbrids endollables; entre 450 i 700 en els eco; i d’entre 300 i 550 euros en els C.

 

Quin preu han de tenir els cotxes subvencionats?

Per poder optar a aquests ajuts, els turismes que es comprin no podran costar més de 45.000 euros en el cas d’emissions zero o 35.000 euros a la resta.

Si el comprador és una persona amb mobilitat reduïda, el límit s’amplia a 45.000 euros.

 

Els cotxes de 2a mà entren en aquest pla?

No. És un pla pensat per a vehicles nous, però hi poden entrar els coneguts com a quilòmetre 0, és a dir, els que matricula el concessionari o el fabricant per aconseguir arribar als objectius comercials marcats.

Es poden subvencionar els cotxes que s’hagin matriculat a partir de l’1 de gener. Els km 0 són de disponibilitat immediata i s’ha de fer un canvi de titular, de manera que el comprador és el segon propietari.

 

Caldrà entregar un cotxe vell a canvi?

Sí, caldrà entregar un vehicle que serà desballestat. Ha de tenir una antiguitat de deu anys o més, tenir en vigor l’ITV i estar matriculat a Espanya abans del 15 de juny del 2020.

 

És compatible amb altres ajudes?

No és compatible amb el pla Moves II, un programa d’incentius a la mobilitat eficient i sostenible, que també inclou iniciatives com la instal·lació d’infraestructures de recàrrega. Està pensat per finançar la compra de models elèctrics, híbrids endollables i, en menor quantitat, de gas. Els vehicles que s’acullin a aquest pla poden tenir un descompte màxim, segons el cas, de 6.500 euros. La quantitat depèn de l’autonomia del vehicle i de si s’ha dut a desballestar el cotxe vell.

 

Caldrà declarar la subvenció?

Sí. Caldrà passar comptes amb Hisenda a la propera declaració de la renda, com si fos un ingrés més. Per tant, no tothom haurà de pagar el mateix perquè varia segons els ingressos totals i les retencions.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Tall de circualció al carrer de Sant Antoni Maria Claret

Tall de circualció al carrer de Sant Antoni Maria Claret

El diumenge 5 de juliol, de 10 a 13 h El proper diumenge 5 de juliol, de 10 a 13

Posterior
Inici dels treballs de senyalització del carril bici de la Creu

Inici dels treballs de senyalització del carril bici de la Creu

Els treballs s’inicien avui i la durada prevista és de dues setmanes A partir

També et pot interessar
Total
0
Share