1. Home
  2. Actualitat
  3. Els fabricants europeus de vehicles demanen reasfaltar carreteres per reduir el CO2 un 5%

Els fabricants europeus de vehicles demanen reasfaltar carreteres per reduir el CO2 un 5%

0
0

La patronal del motor reclama a les administracions que millorin la xarxa viària com a política més eficient per reduir la contaminació. Segons l’Associació Europea de Fabricants (ACEA), aquests ja han fet esforços més que suficients per rebaixar la contaminació que emeten els seus vehicles i reclamen una inversió de més de 300.000 euros per reduir les emissions de CO2 un 5%.

Asfaltatge d'un carrer de Barcelona (Foto: Jordi Ferrer /Wikimedia Commons)
Asfaltatge d’un carrer de Barcelona (Foto: Jordi Ferrer /Wikimedia Commons)

Segons ElDiario.es, que ha tingut accés a un document intern de l’ACEA els fabricants calculen que reasfaltar carreteres reduiria el CO2 un 5% abans del 2020 i que la inversió costaria entre 2.600 i 3.900 euros l’any durant dues dècades. Apunten que els fons podrien venir de la UE.

Conducció eficient i biocarburants

Els fabricants també reclamen augmentar l’ús dels biocarburants i per això reclamen un canvi de la llei que no permet que més del 7% de la terra cultivable es dediqui al cultiu de plantes de les que es deriva aquest carburant.

El document analitzat pel Digital espanyol també demana impulsar la conducció ecològica i formar a al població en aquest sentit.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *