Els Mossos d’Esquadra despleguen a les principals vies catalanes el dispositiu Pista per prevenir robatoris i furts a les àrees de servei i descans

L’any passat, agents de la unitat especialitzada en la investigació de delictes a les autopistes van detenir 70 persones implicades en robatoris i furts i van desarticular dos grups criminals que actuaven en aquestes zones

A través de patrullatges mòbils i estàtics i punts de control a les sortides de les àrees de servei, els mossos treballen per evitar l’acció delinqüencial i detenir els autors de robatoris i furts

 

Seguretat des del cel

El dispositiu Pista també incorpora l’espai aeri amb la la Unitat de Mitjans Aeris. Des de l’helicòpter es poden detectar possibles autors que actuen o tenen intenció de cometre algun robatori. Els agents d’aquest servei complementen aquest dispositiu sobrevolant l’AP-7 en aquells punts d’interès que determini el cap del dispositiu. S’incideix sobretot en la zona entre Cardedeu i la Jonquera i entre Tarragona i Amposta. L’objectiu és localitzar vehicles implicats en fets delictius, el seu seguiment, l’enregistrament dels fets i la coordinació amb les unitats desplegades a les vies.

 

El modus operandi utilitzat pels autors d’aquests fets delictius consisteix en distreure les víctimes i sostreure’ls els seus efectes personals. En funció del lloc on actuen adapten la seva manera de delinquir:

 

 • Àrees de servei les autopistes: Una persona distreu a la víctima mentre està reposant a l’àrea de servei o descans i mentrestant l’altre aprofita que el vehicle no està tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o efectes personals. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i, quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida.
 • Autopistes: Alerten al conductor d’un vehicle en marxa que té una roda punxada amb l’objectiu de fer-lo aturar. Una vegada que el vehicle està estacionat, distreuen als seus ocupants i li acaben sostraient les pertinences de l’interior
 • Aparcaments:Els autors actuen als aparcaments de les zones de descans o servei. Mentre les víctimes estan revisant l’equipatge o menjant, un dels autors distreu la víctima mentre un altre aprofita que el vehicle no està tancat amb clau per obrir unes de les portes posteriors i sostreure la bossa de mà o altres efectes personals. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i, quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida.
 • Gasolinera:Mentre la víctima està omplint de benzina el vehicle, l’autor aprofita que les portes d’aquest no estan tancades amb clau per sostreure la bossa de mà o efectes personals. El segon autor vigila l’entorn i si cal actua per distreure la víctima. El tercer membre espera amb el vehicle en marxa a una distància prudencial i quan s’ha perpetrat el furt els recull i abandonen el lloc de forma ràpida

 

 

Consells per evitar furts a les autopistes

 • En cas d’avaria del vehicle (punxada de rodes o manifestacions de segones persones de foc als neumàtics) atureu-vos en un lloc segur amb els elements de seguretat (armilles i triangles emergència), tanqueu el vehicle i presteu atenció a les persones que s’aturen per tal d’ajudar donat que podria tractar-se de possibles lladres.
 • Guardeu els objectes de valor en un lloc no visible del vehicle.
 • Si us atureu per descansar, presteu especial atenció a les distraccions per part d’altres persones i en cas de baixar del vehicle per descansar tanqueu-lo sempre amb clau.
 • En cas d’accedir a l’interior del restaurant o zones de pícnic és necessari tenir en tot moment les pertinences controlades.

 

 

Consells per evitar furts a l’aeroport

 • Heu de tenir a la vista i controlades, en tot moment, les vostres pertinences, i no deixar una única persona com a responsable de vigilar un gran número de maletes.
 • És convenient portar a sobre tota la documentació personal acreditativa, així com els objectes de més valor, com són les joies i els diners.
 • Evitar ser distrets per terceres persones, avisant-vos que teniu una taca a la roba, que se’ns han caigut monedes, o qualsevol altre excusa que faci perdre de vista les nostres pertinences.
 • Evitar quedar-te adormit sense tenir a l’abast i controlades les vostres pertinences.

 

Total
0
Shares
Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Anterior
Michelin gamma Power, prestacions de competició

Michelin gamma Power, prestacions de competició

  Michelin renova la seva oferta més esportiva de pneumàtics d’altes

Posterior
Nissan Ariya: un crossover cupè elèctric per a una nova era

Nissan Ariya: un crossover cupè elèctric per a una nova era

L’Ariya, el primer crossover cupè elèctric de Nissan, ofereix una potent

També et pot interessar
Total
0
Share