1. Home
  2. Actualitat
  3. Els motoristes assenyalen les ‘trampes’ a la carretera com la principal causa d’accidents
Els motoristes assenyalen les ‘trampes’ a la carretera com la principal causa d’accidents

Els motoristes assenyalen les ‘trampes’ a la carretera com la principal causa d’accidents

0
0
Foto: Jaume Palau-Ribes i Ramon Puig
Foto: Jaume Palau-Ribes i Ramon Puig

L’estudi Radiografia del motorista a l’Estat Espanyol de la Fundació Pons, Midas i la DGT assenyala l’existència de ‘trampes’ a la carretera com a principal causa d’accidents.

En concret, un 75% dels conductors de moto de l’Estat Espanyol assenyalen a les marques de pintura relliscoses, les tapes de clavegueram o els sots com els principals elements que posen en perill la vida dels conductors de motocicletes i ciclomotors. Però no només un mal estat de les vies influeix en la seguretat dels motoristes, ja que més d’un 70% també assenyalen l’existència d’angles morts en els quals els conductors no veuen als motoristes, l’existència de guarda-rails en carreteres i autopistes , o el fet de no mantenir les distàncies de seguretat, com amenaces reals per a la seguretat dels motoristes.

Seguretat viària entre els motoristes

Un 65% dels motoristes afirmen no sentir respectats pels automobilistes mentre condueixen.
L’estudi elaborat per Mides, DGT i Fundació PONS recull dades sobre el respecte a les normes de circulació per part dels motoristes .

Destaca que un 95% dels conductors de moto porta posat sempre el casc en trajectes curts per ciutat. Pel que fa al respecte a les senyals de circulació, un 63% afirma respectar-les sempre, un 30% ho fa gairebé sempre, mentre que només un 7% confessa no respectar-les. Pel que fa als límits de velocitat, un 46% se cenyeix sempre a la normativa i un 42% gairebé sempre. A la ciutat, un 36% respecta els límits sempre i un 43% gairebé sempre. La resta dels conductors admeten respectar-los a vegades, gairebé mai o mai.

Quin és el perfil del motorista a l’Estat Espanyol?

Segons l’estudi, dos de cada tres motoristes de l’Estat Espanyol són homes i l’edat és de 42 anys, mentre que un 55% dels motoristes a l’Estat Espanyol són majors de 40. La meitat d’ells condueixen una motocicleta, seguits dels conductors d’escúter ( 37%), ciclomotors (11%) i altres vehicles de dues rodes (2%).

De l’estudi s’extreu també que el conductor viatja amb moto per plaer, ja que un 60% afirmen fer-ho perquè gaudeixen, especialment en el cas dels que condueixen vehicles de gran cilindrada (més de 500 cc). Un 38% afirmen viatjar en moto perquè els resulta pràctic. Andalusia i Catalunya, amb un 23% i un 21% respectivament, són les comunitats amb un parc motociclista més gran, seguides del País Valencià (12%) i Madrid (9%).

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *