1. Home
  2. Actualitat
  3. Els PGE destinen 40 milions d’euros a obres i projectes de la N-II
Els PGE destinen 40 milions d’euros a obres i projectes de la N-II

Els PGE destinen 40 milions d’euros a obres i projectes de la N-II

0
0
Presentació dels PGE (Foto: Congreso)
Presentació dels PGE (Foto: Congreso)

Els Pressupostos Generals de l’Estat destinen 40 milions d’euros a obres i projectes a la N-II. Destaquen les partides per als dos trams on les màquines ja treballen però per contra el Ministeri de Foment Espanyol continua sense prioritzar l’Alt Empordà.

La majoria d’aquests 40 milions aniran a parar als dos trams on les màquines ja hi treballen (SilsMaçanet i MedinyàOrriols) però el ministeri continua sense desencallar obra als de l’Alt Empordà. Des de Bàscara fins a la frontera, les partides o bé són testimonials, o bé només permetran pagar projectes. La més gran a l’Alt Empordà és la partida de 800.000 euros per reordenar els accessos i interseccions a Pontós i Garrigàs

Els PGE preveuen sis milions per condicionar la N-II entre Maçanet i Tordera i 1,41 milions més per reordenar els enllaços en aquesta població del Maresme. Per altra banda es pagaran 700.000 euros en factures pendents del tram Sils-Caldes ja desdoblat des de fa dos anys.

Les carreteres del Pirineu, oblidades

En infraestructures viàries, el projecte dels PGE per al 2017 torna a oblidar les carreteres de l’interior i del Pirineu amb l’excepció dels 1,27 milions d’euros que s’invertiran a la N-152 entre Ribes de Freser i La Molina. I pel què fa a l’A-26, entre Llançà i Figueres la partida pressupostària està buida. En aquesta carretera, l’Estat destina 100.000 euros per al CabanellasBesalú i 10.000 més per al FigueresBesalú.

Per últim, en carreteres, els PGE també inclouen 218.170 euros per pagar la nova rotonda de Vilafant, que enllaça amb l’estació del TAV i 725.000 euros per acabar la rotonda de la plaça del Sol de Figueres i cedir la titularitat de la travessia -l’antiga N-II- a l’Ajuntament.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *