1. Home
  2. Actualitat
  3. Els treballadors de Seat aconsegueixen estalviar 12,6 milions d’euros en el marc del programa Idees de Millora
Els treballadors de Seat aconsegueixen estalviar 12,6 milions d’euros en el marc del programa Idees de Millora

Els treballadors de Seat aconsegueixen estalviar 12,6 milions d’euros en el marc del programa Idees de Millora

0
0
Foto: Seat
Foto: Seat

El programa Idees de Millora impulsat per Seat, que fomenta des de fa gairebé dues dècades la participació de la plantilla en la consecució d’estalvis i millores de processos, es va traduir l’any passat en un estalvi de 12,6 milions d’euros. L’empresa va aconseguir aquesta xifra gràcies a les propostes dels treballadors, que van aportar 11.200 idees de millora.

Els treballadors de la marca van proposar les seves idees per a contribuir a optimitzar els processos i, per tant, aportar la seva visió per fer més eficient la companyia. Prop de la meitat de les iniciatives van ser premiades per la seva originalitat, capacitat d’aplicació o benefici per a la companyia. En total, l’empresa va repartir 2.123.00 euros en premis entre els seus treballadors, classificats en deu categories: Producte, Instal·lacions, Ergonomia, Estalvi Energètic, Easy Idees, Millora dels Processos, Qualitat, Medi Ambient i Innovació.

Iniciatives singulars

Entre les més singulars, destaquen les iniciatives que tenen a veure amb l’estalvi energètic i les relacionades amb l’eficiència de les instal·lacions. Per exemple, en l’aplicació dels adhesius que s’utilitzen per al segellat dels vidres dels vehicles. La idea aportada per un treballador de la cadena de muntatge va aconseguir que en la seva aplicació s’aconseguissin dues geometries diferents, vàlides tant per a l’última versió del Seat Ibiza com per l’anterior. Gràcies a això s’ha evitat fer una inversió en la instal·lació, durant el temps de convivència d’ambdues versions en la cadena de muntatge.

El programa Idees de Millora fomenta la participació de la plantilla en la consecució d’estalvis econòmics o energètics, i escolta propostes de millores generals en l’entorn laboral. Té com a objectiu, a més de l’estalvi, inspirar la creativitat com a competència clau.

Durant els sis primers mesos d’aquest 2018 ha rebut un total de 7.381 idees, el que suposa una participació més gran que en el mateix període de 2017. El programa s’està reinventat per incorporar conceptes d’innovació, gamificació i col·laboració social. Es dirà Idees Seat i veurà la llum en 2019.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *