1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista a Toni Bou: “En la meva situació és més fácil ser com sóc”
Entrevista a Toni Bou: “En la meva situació és més fácil ser com sóc”

Entrevista a Toni Bou: “En la meva situació és més fácil ser com sóc”

0
0

Els que el coneixen bé asseguren que l’èxit i els 14 títols mundials de trial –set a l’aire llliure i set indoor, tots consecutius des del 2007, quan va començar a pilotar la Montesa Cota 4RT- no li han canviat el caràcter de sempre, fresc i despreocupat. Així és Toni Bou, el millor de tots els temps en aquesta preciosa especialitat del motociclisme. ¿El vols conèixer una mica més?

Text: Josep Casanovas | Fotos: G2F Media, Manuel Queimadelos, JC Vázquez

Com t’autodefineixes?

Mundial de Trial 2012 CordobaCom a persona em considero bastant tímid quan estic amb algú que no conec, fins que arriba el moment en què em deixo anar. Em considero divertit, molt de casa i dels meus, d’estar amb la meva gent. Com a pilot sóc tot el contrari. Molt agressiu i agosarat quan es tracta de provar el que sigui, aquesta és la meva mentalitat quan pujo a la moto”.

Ara que tens un monument a una rotonda de Piera, el teu poble, ¿et sens més important?

Bé, és un orgull. Ja t’he dit que sóc molt de casa, del meu poble. Em sento molt afalagat amb aquest detallàs”.

T’hem vist pujant en moto pel tronc d’un arbre o passant sobre les baranes del Nou Camp del Barça. ¿Ho prepares o improvises?

Això s’improvisa més del que es prepara, perquè és més perillós i les competicions ens deixen poc temps per aquest tipus de coses. Sí que vaig mirant, pensant… però no hi ha massa preparació”.

I ara ¿quina en tens al cap?

Bou_Fr6Falta trobar el moment i el lloc però el que m’agradaria és fer un back-flip. Ja ho he fet en condicions especials però ara ho vull fer davant el públic, tal vegada en una cursa. Però s’ha de tenir tot molt controlat perquè és un exercici molt complicat, i ha banda hi ha la concentració en la cursa i el campionat. Potser per celebrar alguna victòria…

En aquesta mena d’exercicis ¿fins on arriba el risc que assumeixes?

Mundial de Trial 2012 CordobaEstà clar que el back-flip és perillós, per la poca distància amb el terra. Cal entrenar-lo molt per tenir-ho tot sota control i evitar el risc de lesions, i que a més sigui una sorpresa pel públic. Aquest és el principal problema”.

Se’t veu sempre content i feliç, es nota que la vida et somriu. ¿Costa mantenir el caràcter afable quan els èxits són tan freqüents?

No, tot el contrari. Sóc molt humil, m’agrada divertir-me, passar-m’ho bé amb tothom i disfrutar de la vida. En la meva situació és més fàcil ser com sóc”.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *