1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista: Ernest Plana Administrador de Garatge Plana, S.A.
Entrevista: Ernest Plana Administrador de Garatge Plana, S.A.

Entrevista: Ernest Plana Administrador de Garatge Plana, S.A.

0
0

Parlar de Garatge Plana S.A. no només és referir-se al concessionari de Mercedes-Benz a les comarques gironines sinó també a l’esforç d’Ernest Plana i Larrousse per ampliar l’obra que el seu pare, Agustí Plana Veciana, va començar el juliol farà 75 anys quan en preveure que en el futur els cotxes omplirien els carrers va obtenir el permís d’Indústria per obrir l’embrió de l’actual empresa. Plana també és president de CORVE (associació d’empresaris de comerç i reparació de vehicles i embarcacions a les comarques gironines) i FOEG (Federació d’Organitzacions Empresarials de Girona) i, com aquell que no vol la cosa, assegura que la dedicació a aquestes múltiples responsabilitats encara li deixa temps lliure. “Tot és qüestió de saber invertir les hores. Anar a dormir d’hora i llevar-se aviat. El sol no m’ha atrapat mai dormint, sempre em llevo primer que ell”, diu. Déu n’hi do el referent que té, doncs, l’Ernest Plana i Fontané, el seu fill.

fons

Pas al jovent. “Com a president de CORVE he aconseguit que a la junta directiva i al comitè executiu, hi hagi gent jove (…) He procurat implicar, integrar i involucrar gent jove a l’associació. Porten vida, noves idees, tenen dinamisme i ganes de fer coses”.

Front obert. “Ens preocupen els tallers il·legals, no només perquè estan robant feina als nostres agremiats sinó que també hi ha una cosa clara i evident: reparar un cotxe sense factura no és cap garantia. Qui assegura que aquella reparació està ben feta? On reclames?”

Saber decidir. “Si has de tenir un cotxe molt temps és important que t’agradi i t’hi sentis bé. I després passaria a preguntar que m’ofereix aquest model, què porta incorporat, quin és el seu preu, les garanties i l’atenció que rebré”.

Progrés. “És un privilegi viure en els moments actuals. Parles de platinos i carburadors als nois que surten de Formació Professional i no saben de què els parles. És admirable l’avenç que s’està fent. I s’està millorant dia a dia”

Interessos. “Fins que els països àrabs no deixin de tenir accions en els fabricants de cotxes tenim gasolina i gasoil per a molt de temps. Si no fos per això, els vehicles elèctrics i els híbrids haurien avançat molt més”.

Concessionaris. “Com que la tecnologia avança cada vegada més, caldrà estar molt més ben informat i tenir mitjans molt més complicats i molt més cars. I si no vas de la mà d’un fabricant serà molt difícil poder mantenir això. Més que pel futur d’un concessionari em pregunto quin és el d’un taller lliure”

Plans d’ajuda. “Són imprescindibles. Al final repercuteixen en les arques de l’Estat perquè si es venen més cotxes també es recapta més. No és que ens regalin res, per dir-ho d’alguna forma. Jo trauria alguns impostos; baixarien els preus dels cotxes, se’n vendrien més, gastarien més gasolina, es farien més assegurances, més matriculacions…”

IMG_4046

Garatge Plana S.A. té concessionaris de Mercedes-Benz i Smart a Girona, Figueres, Blanes i Mont-ràs, i una botiga a Olot. Després de quatre anys sense reduir plantilla de treballadors actualment n’incorpora de nous i inverteix en equipament. Les obres de millora són constants, la qual cosa també representa invertir en el futur.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *