1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista: Lluís Maria Blanch Propietari i Gerent de Grup Blanch
Entrevista: Lluís Maria Blanch Propietari i Gerent de Grup Blanch

Entrevista: Lluís Maria Blanch Propietari i Gerent de Grup Blanch

0
0

Lluís Maria Blanch i Soler (Girona, 1964) és el net d’Àngel Blanch i Tauler, i fill d’Esteve Blanch i Serra. Ben poc després d’acabar la Guerra Civil, Àngel Blanch va començar a construir, a la Gran Via de Girona, els fonaments del que ara és el Grup Blanch, que engloba concessionaris de marques com ara Opel, Honda i Hyundai. De la Gran Via al carrer Juli Garreta, d’allà a la Ronda Pare Claret i actualment a Fornells de la Selva, a la carretera N II, el negoci ha anat passant de pares a fills. Lluís Maria Blanch, un home que assegura que dedica la vida a la família i a qui li encanta caminar, també espera poder donar el relleu a algun dels seus quatre fills.

IMG_3840

 

Vocació. “Des de molt petit, i no sé si és que a casa vaig flairar benzina, m’han agradat els cotxes. L’avi em venia a buscar els caps de setmana, em portava al taller i anava veient com treballaven”

Factor de compra. “La nova generació, persones de 18 a 40 anys, vol que el cotxe es connecti amb les noves tecnologies. Totes les marques estan implantant aquest procés. Aquest és un factor que pot fer decidir la compra”

Medi ambient. “El públic, en general, vol saber l’eficiència dels vehicles i també es pregunta molt quin és el seu consum. La butxaca hi té a veure, és evident i més en aquests moments, però cada vegada més es té en compte el respecte pel medi ambient”

Seguretat. “En aquests moments és molt important. Sobretot el tema de la il·luminació. El xenó, per exemple, s’ha fet accessible en segments que anys enrere era inimaginable. Si cal, la gent inverteix molt en seguretat”

Evolució. “L’automòbil és un segment que dóna a conèixer la intel·ligència humana. Tota la capacitat de investigació és reflecteix en un dels sectors més importants, que és el de l’automòbil”

Tecnologia. “Crec que a cinc anys vista es fabricaran motors més eficients, de menor consum, i em sembla que després vindran les altres tecnologies. El món de l’automòbil evoluciona molt de pressa i aventurar què pot passar dintre de deu anys és molt difícil”

Concessionaris. “Aquest és un sector on hi ha molta competitivitat i sobretot en grans capitals s’estan unificant molts concessionaris. La distribució quedarà en mans de menys persones perquè en aquest sector la rendibilitat és molt petita i cal tenir més volum de negoci”

Plans d’ajuda. “Són necessaris i imprescindibles, en aquests moments. El sector de l’automòbil és molt important i que l’Estat ajudi fa que el mercat no vagi cap avall i que les fàbriques continuïn fabricant. L’Estat també se’n beneficia i això és bo per a tots”

IMG_3871

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *