1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista. Marc Márquez: “El més important és que estic disfrutant del moment, perquè no saps mai què passarà el dia de demà”
Entrevista. Marc Márquez: “El més important és que estic disfrutant del moment, perquè no saps mai què passarà el dia de demà”

Entrevista. Marc Márquez: “El més important és que estic disfrutant del moment, perquè no saps mai què passarà el dia de demà”

0
0

15-JAPAN-14-REPSOL_CARRERA-38

Text: Sergi Mejías | Fotos: Repsol Media

Amb 21 anys, Marc Márquez va revalidar el títol de campió del món de MotoGP al GP del Japó. El pilot de Cervera esdevenia el bicampió de la categoria reina més jove de l’història, agafant el relleu de Mike Hailwood, que tenia el rècord des de l’any 1963. El pilot de l’equip Repsol Honda en va fer prou amb acabar segon en aquella cursa per sumar la seva segona corona en MotoGP, la quarta de la seva carrera esportiva, quan encara quedaven per disputar tres Grans Premis.

Assegurar un Mundial és més difícil que aconseguir 10 victòries consecutives?

“La veritat és que les errades a San Marino i Motorland em van fer valorar més haver guanyat el Mundial, perquè la primera part de la temporada va ser molt bona però semblava que no volia arribar. He comès algun error, potser provocat per un excés de confiança al saber que disposava d’un marge important. Aquestes victòries m’han permès el luxe de poder arriscar una mica més del normal. Però tenia molt clar que volia aconseguir el títol al Japó i al final ha sigut a casa de Honda, la qual cosa és molt bonica”.

15-JAPAN-14-REPSOL_CARRERA-15I com va anar amb el president de Honda després de la cursa?

“Per a Honda és molt important guanyar el títol a Motegi. A mi m’hauria agradat fer-ho a Aragó, que és el circuit de casa, però hi havia una o dues oportunitats i semblava que per a tothom era millor que fos aquí. Recordo que la pressió va ser quan el dimecres el president de Honda em va dir que no podia caure, que ens veuríem el diumenge per celebrar la meva victòria. Vaig sentir una mica de por. Després de la cursa el vaig abraçar com si fos un dels mecànics”.

Has aconseguit quatre Campionats en cinc anys. ¿Tens la impressió que la vida et passa molt de pressa?

“Crec que no me’n adono. El més important és que estic disfrutant del moment, perquè no saps mai què passarà el dia de demà. Hem aconseguit el títol i cal celebrar-ho, com ho fem en cada victòria. És molt bonic compartir-ho amb l’equip”.

Amb què et quedes de cadascun dels títols aconseguits?

“Evidentment cada títol és especial, cadascun té els seus moments. Del de 125cc em quedo amb què és el primer i això sempre fa molta il·lusió. A més, per posar-m’ho més difícil, va haver de ser a l’última carrera. El de Moto2 va ser amb satisfacció i un puntet de ràbia, pel que havia succeït l’any anterior, amb una lesió que va durar cinc mesos. El primer any de MotoGP va ser una sorpresa, aquest seria el titular. I aquest últim títol és per donar les gràcies a Honda, que em va deixar portar tota la meva gent, el meu equip, i va fer que l’ambient dins el box fos genial”.

15-JAPAN-14-REPSOL_CARRERA-34En què has millorat respecte de l’any passat?

“Intentes millorar en tots els aspectes però és cert que m’he adaptat molt més bé al paquet ‘moto-pilot’. Hem desenvolupat un xassís més enfocat al nostre estil de conducció i això m’ha ajudat a centrar-me més en millorar el pilotatge, i no tant la pròpia moto”.

Com ho faràs per trobar la motivació per renovar el títol la pròxima temporada?

“La motivació la treus d’arreu, especialment d’haver-ho fet bé un any. Intentes mantenir la mateixa línia, progressar, i l’equip també t’empeny”.

Guanyarà l’Àlex, el teu germà, el Mundial de Moto3? [l’entrevista es va fer després del Gran Premi de Japó].

“Això és el que intentarem! L’ajudaré i l’animaré tant com sigui possible. Sobretot caldrà treure-li tota la pressió que pugui, perquè liderar el campionat et suposa una càrrega important. Serà important deixar-lo tranquil, perquè ho pugui gestionar bé, però sé per experiència que el campionat és molt llarg i en tres carreres pot succeir tot”.

Quins plans tens per a l’aturada hivernal?

“Encara no ho he pensat! No volia perdre el temps en altres coses, només centrar-me en el campionat”.

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *