1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista: Toni Forné Gerent del Grup Autopodium.
Entrevista: Toni Forné Gerent del Grup Autopodium.

Entrevista: Toni Forné Gerent del Grup Autopodium.

0
0

Toni Forné i Tomàs (Girona, 1970) ens mostra amb orgull la foto que té al despatx, en la que s’hi veu el seu avi, Josep Forné i Ponsà, al costat d’un automòbil amb tracció per cadenes. Era l’any 1927 quan Josep Forné va obrir al carrer Álvarez de Castro, a Girona, el que seria el primer taller de vehicles en la història del Grup Autopodium. Home molt actiu i amb grans habilitats comercials, segons explica el seu nét, també va establir allà mateix una concessió que va arribar a reunir marques tan diverses com Pegaso, DKW, Simca, Fiat, Autobianchi i Seat.


IMG_4105

Amb tota lògica, l’espai va quedar massa just i a principis dels anys 60 el negoci, ja diversificat en dues branques, es va traslladar a la carretera de Barcelona (turismes), Sarrià de Ter (vehicles pesants) i posteriorment a Empuriabrava (nàutica), i de mica en mica, però sense deixar d’estar actiu fins a l’últim moment (1980), Josep Forné va anar delegant la responsabilitat al seu fill, Antoni Forné i Coll que anys després va fer el mateix amb els seus: Josep, Esther i Toni. Josep és al capdavant de la branca de vehicles pesants, amb instal·lacions a Girona i Llers (Scania) i Sarrià de Ter (Iveco), i Esther i Toni assumeixen conjuntament la gerència del Grup Autopodium, amb concessionaris d’Audi, Volkswagen, Seat, Skoda i VW industrial i instal·lacions a Girona, Figueres, Mont-ras, Olot i Sant Feliu de Guíxols.

Passió. “Des de petit he mamat el món de l’automoció, de la mecànica, i és un món que m’apassiona”

Impuls. “Al dia d’avui, la part emocional és la que està generant l’impuls de compra”

Mèrit. “Les xifres d’accidents amb danys greus per a les persones es redueixen cada dia més. I és gràcies a les millors condicions de circulació i les normes, però també en molta part el mèrit és dels fabricants, per fer aquests cotxes més segurs”

Transformació. “Els fabricants estan apostant per tecnologies com la del gas, que portarà a una transformació, crec que a curt termini, de la majoria del parc d’automòbils de motor tèrmic”

Sensacions. “La distribució de l’automòbil no canviarà perquè hi ha factors que són irrepetibles, com tocar un cotxe, provar-lo…”

Competició. “[Per al grup Volkswagen] la competició és un banc de proves per poder aplicar aquestes tecnologies al consumidor final, i crec que hi ha molta gent que ho està apreciant”

foto_tema

tags:

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *