1. Home
  2. Actualitat
  3. Entrevista. Valentino Rossi: “Encara crec que puc guanyar el desè títol”
Entrevista. Valentino Rossi: “Encara crec que puc guanyar el desè títol”

Entrevista. Valentino Rossi: “Encara crec que puc guanyar el desè títol”

0
0

P20140427214206654

Text: Redacció | Fotos: MotoGP / Yamaha Racing

Quin balanç fas de la teva temporada?

“Estic molt content amb el que he fet i el balanç és molt positiu. Per a mi, aquesta era la temporada clau per decidir sobre el meu futur. L’any passat no estava gaire content i havia començat a decidir si continuar o no. El meu objectiu era estar davant i poder lluitar amb els tres millors pilots i intentar estar sempre al podi, perquè l’any passat no va ser possible”.

_valentinorossiscottjones_originalQuè opines de com ha anat la Yamaha aquesta temporada? Al principi no semblava estar a l’altura de la Honda però al final ha estat capaç de guanyar curses, amb tu i Lorenzo. 

“La nostra M1 ha millorat molt durant la temporada, especialment perquè els dos equips han fet un gran treball tot l’any, amb Silvano, Ramón i tots els nois de Yamaha. Hauria estat molt bonic començar ara mateix la temporada amb aquest potencial. Però bé, l’important és que hem crescut i ara la moto és competitiva”.

Què et representa haver tornat a aconseguir bons resultats? 

“Em quedo amb la sensació d’haver-me divertit, d’haver estat competitiu i d’haver pogut lluitar cada diumenge per la victòria, quasi sempre amb Lorenzo o Márquez, que era el meu objectiu. Això m’ha donat una satisfacció enorme”.

Quin ha estat el moment més feliç de la temporada? 

“A Missano, davant de tots els meus seguidors. Vaig poder tornar al primer lloc en una carrera i en el Gran Premi de San Marino, a Itàlia, cinc anys més tard. Amb la segona victòria crec que fins i tot vaig gaudir més perquè a Missano estava molt excitat. A Phillip Island, en canvi, vaig ser fins i tot capaç d’apreciar una mica més la victòria. La vaig assaborir molt”.

T’has preparat molt dur tant física com mentalment després dels últims tres anys. Com has sigut capaç de tornar tan fort? 

“Crec que el secret ha radicat en entendre que encara vols formar part del joc. Per aquesta raó estàs obligat a oblidar-te de totes les victòries i títols que has aconseguit durant la teva carrera, ser humil i saber que si vols continuar en forma has de treballar molt dur. Si un s’acomoda i pensa ‘bé, he guanyat 9 títols mundials i més de 100 carreres’ i dius ‘seguiré pilotant com ho he fet sempre’, és millor que quedar-se a casa. L’esport, els rivals, els pneumàtics, la moto… tot canvia, de manera que un necessita treballar més per ser més fort. Si no, estàs acabat”.

46rossi__gp_2204-2_originalLa història d’aquest esport ens ha ensenyat que altres pilots també van passar per aquesta mateixa experiència… 

“En la meva opinió és important saber quines raons t’empenyen a seguir corrent. Jo corro perquè m’agrada provar-me, encara m’agrada anar en moto i assaborir la velocitat. Per això encara tinc bons motius per seguir endavant després de tants anys”.

Durant aquesta segona meitat de temporada has enviat un missatge clar als teus rivals. Com els hi pots posar més pressió i com et pot ajudar Yamaha a lluitar pel desè títol mundial? 

“Jo encara crec que és possible guanyar-lo, com sempre he dit. Més després d’aquest any perquè estem aquí, hi estem molt a prop. Però serà difícil perquè Lorenzo l’any que ve serà més fort i no cal oblidar que aquest any Márquez ha guanyat el títol amb 13 victòries contra les meves dues, el que significa que n’ha guanyat 11 més que jo. Si volem donar-li problemes és necessari començar molt més a prop d’ells”.

Pel que fa a les 13 victòries de Márquez, quan tu guanyaves amb la Honda tothom deia que era per la moto… 

“Sí, això em decep un mica perquè quan un guanya moltes curses és perquè la moto i el pilot són un mateix conjunt, és un simbiosi entre la moto i el pilot. Llavors, fa 10 anys, la moto més ràpida era la Honda, la més veloç de totes. Però al cap i a la fi el pilot ho posa tot de la seva part i fa la diferència. Quan jo feia això fa 10 anys tothom deia ‘ah, guanya perquè té una Honda’. Però sincerament els he d’agrair que diguessin això perquè així vaig poder canviar a Yamaha i va tenir un gust molt dolç demostrar que podia guanyar amb una altra moto”.

46rossi__gp_9179_originalQuan mires cap endavant, no només en els dos pròxims anys sinó més lluny, amb projectes tan atractius com l’Academy, que penses? 

“Tots els projectes són molt macos i estic content. Però d’alguna manera em disgusta pensar que, en un determinat moment, hauré de deixar de córrer. L’equip o l’Academy ajudaran a suportar-ho millor però ja no serà el mateix”.

Durant l’última conferència de premsa, a València, molts pilots et van venerar, van dir que és una llegenda, un pilot extraordinari… Com paeixes tants afalacs? 

“Amb molt d’orgull. Està clar que m’agradaria tenir 25 anys enlloc de 35, però em sento orgullós. Tinc molt de respecte pels meus rivals. ¡Molts d’ells es miraven les carreres quan eren petits i fins i tot eren seguidors meus!”. 

Com et penses relaxar durant les vacances? 

“Desembre i gener són dos mesos on podem realment gaudir d’unes miques de vacances. M’agradaria anar a fer una mica de snowboard amb els meus amics. Res especial”.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *