1. Home
  2. Actualitat
  3. Es compleixen 50 anys del Dyane
Es compleixen 50 anys del Dyane

Es compleixen 50 anys del Dyane

0
0

Aquest any es compleixen 50 del naixement del Citroën Dyane, un model que va sorgir amb la idea d’actualitzar l’icònic 2 CV, donant-li un toc més elegant, amb un equipament més refinat. La marca va apostar llavors per una estètica diferent, amb una carrosseria més moderna i dinàmica, amb fars encastats als parafangs, porta del darrere i línies més anguloses.

Així, el model va ser presentat davant del gran públic al Saló de París de 1967. Va destacar per la seva carrosseria amb porta del darrere d’accés al maleter, el seu perfil descapotable, amb capota enrotllable de dues posicions, seient del darrere extraïble i embragatge centrífug que facilitava la conducció.

Amb una longitud de 3.90m i 4 places, el model va utilitzar per a la seva producció les línies de muntatge del 2 CV, i reprenia la seva provada mecànica de motor bicilíndric de 425 cc, transmissió davantera i caixa manual de quatre marxes.

Posteriorment al seu naixement, el Citroën Dyane es va anar diversificant. Del model inicial es va passar al 4 amb un motor de 435 cc. I, un any després, el 1968, naixia el Dyane 6, amb 602 cc, un model ‘Made in Spain’ que es va fabricar al Centre de Vigo.

La producció total del Dyane fins a 1983, any en què es va deixar de produir, va ser de 1.444.583 unitats.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *