1. Home
  2. Actualitat
  3. Es reclama poder matricular els ciclomotors antics
Es reclama poder matricular els ciclomotors antics

Es reclama poder matricular els ciclomotors antics

0
0

Motor Antic Garrotxa, juntament amb altres associacions i particulars, està recollint signatures per tal de reclamar als estaments pertinents l’obertura d’un nou termini per matricular de forma ordinària ciclomotors antics. Es tracta d’una proposta per tal de rehabilitar ciclomotors que en el seu moment no es van registrar a Trànsit. Fan una crida a tothom que tingui un ciclomotor antic sense legalitzar a omplir una butlleta que faran arribar al departament governamental pertinent. Podeu trobar les butlletes i més informació a:

http://vespinos.com/documentación/documentación.html

O bé podeu descarregar aquesta, omplir-la i enviar-la a l’adreça que s’indica

 

 

Si algú té un ciclomotor antic sense documentar també pot demanar ajuda i més informació a documentaciociclomotors@gmail.com

És una iniciativa particular que pretén recollir signatures per aconseguir un termini per permetre la legalització ordinària de ciclomotors que al seu dia no van ser matriculats i legalitzats amb nou permís de circulació i fitxa tècnica. A l’estil del precedent que es va aconseguir el 2013 a la Comunitat Balear.

Tinc un ciclomotor amb la documentació antiga i la placa de l’ajuntament Que puc fer per legalitzar?
Fins fa alguns anys es podia legalitzar presentant una acreditació que el ciclomotor havia circulat en aquella època, com pot ser un certificat de l’ajuntament on constés que aquest vehicle, amb núm. de bastidor havia circulat amb una data anterior a l’any 2000. Això és per que no es poguessin exigir les homologacions que han de tenir els ciclomotors per a la seva posada en servei amb la legislació actual.

Hem de tenir en compte que els nostres ajuntaments antigament no tenien informatitzat les dades de qui havia pagat l’impost municipal, com que la gran majoria d’ajuntaments ja han tirat “la llibreta” on tenien aquestes dades, a dia d’avui ja no tenen on contrastar-les i, per tant, no col·laboren amb fer-nos el certificat que es necessita.
Ara l’única i cara possibilitat que tens és la de fer-ho com a vehicle històric.

El meu ciclomotor no té cap documentació. Només tinc el núm. de bastidor. Hi ha alguna solució?
És molt complicat i requereix molts passos per la seva matriculació com a vehicle històric.

Des de l’existència dels ciclomotors, aquests no tenien matriculació i per tant no constava la seva existència en Trànsit. Només estaven obligats a portar una placa municipal que reportava únicament un impost anual. Les transmissions de propietat es feien constar en el mateix document amb el segell d’un taller.

A partir de 1999, s’obliga als ciclomotors a sortir amb la seva corresponent matrícula de Trànsit. Per això s’havia de tenir el certificat de característiques tècniques a la qual calia afegir una Llicència de circulació expedit per la Prefectura Provincial de Trànsit quan s’anava a matricular el ciclomotor.

Per regularitzar els ciclomotors antics, l’administració va donar un termini per actualitzar la documentació de forma gratuïta.

Amb el pas del temps es van anar dificultant les legalitzacions i era necessari demostrar que el vehicle havia circulat anteriorment perquè no els fossin aplicades les normatives actuals.

Actualment només es poden matricular com a vehicles històrics. La qual cosa representa unes limitacions en l’ús i gaudi i amb unes despeses considerables que poden augmentar considerablement el cost de la matriculació.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *