1. Home
  2. Motos
  3. Escoles de conducció: Aprendre, tot gaudint.
Escoles de conducció:  Aprendre, tot gaudint.

Escoles de conducció: Aprendre, tot gaudint.

0
0

Gaudir de la moto i fer-ho d’una forma més segura, aprendre a anar en moto o tornar anar-hi i molt més són un exemple dels motius per apuntar-nos a un curs de conducció. Seran uns diners ben invertits.

2 Miguel Angel CastillaText: Sergi Mejías

Mai anireu a dormir sense aprendre alguna cosa nova. Quina gran sentència. I més s’hi hau tingut sort de participar en un curs de conducció. Perquè en moto, sempre hi ha alguna cosa per aprendre. És igual si sou un usuari experimentat o un ‘debutant’, el saber no ocupa lloc. Perquè quin millor escenari, i més segur, que un circuit tancat per aprendre una tècnica i assimilar una sèrie de conceptes que després aplicarem a les carreteres i al carrer? Conceptes com avançar la vista per anticipar-nos als imprevistos.

Com hem apuntat, normalment els cursos es realitzen en circuits. Es sol dividir als participants en grups d’unes sis motos (segons l’organitzador) i per nivells. La jornada combina sessions teòriques a on s’ensenyen conceptes des de la posició sobre la moto (dos dits sempre per sobre les manetes, col·locació dels braços per despenjar-nos…) fins la traçada de la corba depenent del nivell. Després es surt a la pista acompanyat pel professor per posar en pràctica el que s’ha ensenyat, en tandes d’uns 20 o 30 minuts. Durant el dia es poden arribar a realitzar unes sis sortides a pistes i en una d’elles el professor pot gravar en vídeo a l’alumne per després corregir els errors visualitzant-los. I és que una cosa és com creiem que anem i l’altre és la realitat.

7 HIS avanzadoA l’Estat espanyol no ens podem queixar de la quantitat de circuits que tenim (compteu-los), ni del bon temps, ni de les escoles: MotoZK de Lucas Oliver, Miguel Ángel, CM3 d’Ismael Bonilla, Cardoso School, Superbike Racing School, Ribalta School de Dani Ribalta, Super7Moto i l’Escola Nacional de Conducció de la Mútua Motera són exemples d’escoles de pilotatge esportiu. Encara que gran part de l’oferta dels cursos de conducció l’ocupen tots aquells dirigits a la conducció esportiva, dintre del ventall de possibilitats també hi podem trobar altres formats, com ara els de RACC Formació i Associació Mutua Motera.

 

10 HIS Infantil 2El Honda Institut de Seguretat realitza des de cursos infantils a Superior amb ruta exterior o per aquells que s’inicien en les dues rodes o tornen a elles, amb un curs de ciclomotor o escúter 125. Lluny de l’asfalt, MotoZK ens proposa un bateig que es realitza amb motos Honda CRF100 i dirigit sobre tot a un públic adult, mentre que la Miki Arpa Escola d’OffRoad realitza cursos tant per nens com per adults. Com podeu veure, l’oferta és amplia. Si heu participat en algun ja sabeu de què estem parlant, en cas contrari, feu-lo com una inversió en la vostra seguretat, a més de les grans dosis de diversió.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *