1. Home
  2. Actualitat
  3. Esperit de Montjuïc, per gaudir-ne en família.
Esperit de Montjuïc, per gaudir-ne en família.

Esperit de Montjuïc, per gaudir-ne en família.

0
0

EdMArriba la cinquena edició d’Esperit de Montjuïc, tot un esdeveniment històric, popular i ciutadà, que omplirà el Circuit de Barcelona-Catalunya de clàssics i molt més durant el pròxim cap de setmana, del 17 al 19 d’abril. Serà un salt màgic al passat, amb tota l’ambientació d’aquells meravellosos anys, però amb l’actualitat que significa reunir en ple 2015 història i present, un espai on les curses tindran el seu protagonisme però també l’àmplia oferta d’activitats per tal que tota la família gaudeixi. Esperit de Montjuïc compleix un lustre i deixa una petjada clara en l’activitat històrica europea, i es converteix en el revival més destacat del sud d’Europa.

Aquest any, a més de tot el que s’ofereix, els cotxes de Fórmula 1 seran la gran estrella d’Esperit de Montjuïc. Tots els aficionats, pares i fills, podran apropar-se als monoplaces que, en una quantitat increïblement gran (se’n preveuen més de 70), es reuniran a Barcelona per aconseguir un Rècord Guinness mundial: el del major nombre de vehicles de Fórmula 1 junts. Tot està preparat perquè es registri el divendres, 17 d’abril, a partir de les 13.00 hores. Prendran part el cent per cent de monoplaces reunits amb motiu dels campionats Masters Historic Racing i Historic Grand Prix Cars, entre assaig i assaig, i s’intentarà superar la xifra de 70, que es distribuiran al llarg de la recta del Circuit de Barcelona-Catalunya. Esperit de Montjuïc es convertirà, amb aquest rècord, en un passat molt viu, on una multitud de monoplaces Amonde totes les èpoques oferiran una excepcional visió del que ha estat la F-1 des de la seva creació. Aquest any, com a gran novetat, se celebrarà una prova addicional en la qual participaran com a primícia monoplaces de Fórmula 1 anteriors a 1965 (F1 pre65), els Historic Grand Prix Cars, que per primera vegada estaran presents en el Circuit de Barcelona-Catalunya. Un grapat de valuosos monoplaces entre els quals hi haurà Lotus, Cooper, Maserati, Ferrari, Talbot i un llarg etcètera. De fet, la presència de tants monoplaces serà el primer acte de la commemoració dels 25 Grans Premis de Fórmula 1 disputats consecutivament al Circuit de Barcelona-Catalunya.

En una part especial de l’avinguda principal del pàdoc lluirà preciós el Lotus 72/5-Ford, amb els vistosos colors John Player Special, amb el qual el belga Jacky Ickx va acabar 2n en el Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 de 1975, l’últim que va tenir com a marc la muntanya màgica barcelonina. Serà sens dubte el Fórmula 1 d’Esperit de Montjuïc 2015.

Els Concept Car de Seat. Fidel a la tradició d’Esperit de Montjuïc i en perfecta sintonia amb l’escrupolosa cura amb la qual Seat cuida tot el seu llegat, estarà present en aquest museu itinerant amb una exposició excepcional que contemplarà una sèrie de vehicles concepte (Concept Car) que la firma ha creat en els últims anys i que en la seva major part ha presentat en diferents salons d’automòbil de tota Europa, reunits per aquesta ocasió gràcies a Seat Coches Históricos.

Concurs d’elegància. Ho diu Jesús Pozo, promotor d’Esperit de Montjuïc:  “Hi ha gent que col·lecciona art, nosaltres el pilotem”. Aquesta serà la quarta edició d’un dels actes més notoris dins d’Esperit de Montjuïc. Un concurs d’elegància, que amb el lema “Art en moviment” reuneix cada any diferents joies de les millors col·leccions d’Europa, com ara els Porsche 917, 908/3 o 904 GTS, el Ford GT 40 o alguns dels Pegaso més emblemàtics. Aquest any hi optaran el Lotus 72 al que hem fet referència anteriorment i també el Porsche 935 al volant del qual Paul Newman, juntament amb Rolf Stommelen i Dick Barbour, va acabar segon a les 24 Hores de Le Mans l’any 1979.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *