1. Home
  2. Actualitat
  3. Excrements de porc per asfaltar carreteres!
Excrements de porc per asfaltar carreteres!

Excrements de porc per asfaltar carreteres!

0
0
El procés de la investigació
El procés de la investigació

Un equip d’investigació de la Universitat de Carolina del Nord proposa transformar els excrements de porc en material per asfaltar carreteres. Segons recull El Mundo seu treball s’ha publicat a la revista Scientific American i compten amb el suport del Concurs de Negocis d’Energia Neta del Departament d’Energia dels Estats Units.

Segons la investigació l’agent adhesiu de la caca de porc és tan potent que pot usar-se per lligar l’asfalt, amb un cost molt menor que el derivat de petroli que s’utilitza normalment. Aquest procés, encara que complicat podria resumir-se en excrements + calor + pressió – oxigen = biomassa.

L’explicació rau en el fet que els excrements porcins contenen una gran quantitat d’olis similars molecularment a aquells presents en el petroli. Aquest producte, anomenat PiGrid, ja ha estat emprat i aprovat per al seu ús pel Departament de Transport dels EUA. Gràcies a la possibilitat de sintetitzar ‘Bio-Oil’ a partir d’excrements porcins, es poden crear resines similars a aquelles derivades del petroli, i ja hi ha diverses empreses, com NuVention, que comercialitzen materials d’aïllament basades en aquests olis.

Als Estats Units cada any es generen 900 tones d’excrement porcí.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *