1. Home
  2. Actualitat
  3. Ferrocarrils s’alia amb la moto elèctrica
Ferrocarrils s’alia amb la moto elèctrica

Ferrocarrils s’alia amb la moto elèctrica

0
0
Acord Cooltra-Ferrocarrils
Acord Cooltra-Ferrocarrils

El director general de Cooltra, Timo Buetefisch, i el president de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC), Enric Ticó, han signat un acord de col·laboració amb què s’han compromès a promoure la mobilitat elèctrica i sostenible a Barcelona.

A través d’aquest acord, Cooltra es consolida com a complement del transport públic de la ciutat, en aquest cas dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya, una empresa amb més de 150 anys d’història que ofereix el seu servei a 80 milions de persones cada any. Amb l’objectiu de facilitar l’accés al servei, Cooltra oferirà descomptes pel seu servei de motosharing a tots els usuari d’FGC amb abonaments i es compromet treballar per garantir la presència d’scooters a les proximitats de les parades de ferrocarrils.

El president d’FGC, Enric Ticó, ha confirmat que Ferrocarrils desenvolupa i dóna suport a sistemes de transport que fomenten la intermodalitat i la mobilitat sostenible. En aquest sentit, ha destacat iniciatives endegades des d’FGC com els punts de recàrrega per a cotxes elèctrics que s’han instal·lat a algunes estacions, els autobusos d’aportació amb més d’un milió i mig de viatgers l’any, la implementació d’un programa europeu que fomenta l’ús de la bicicleta elèctrica, pensat sobretot per als polígons industrials, i també l’ús de la bicicleta convencional.

El servei eCooltra llançat al març

Va ser el passat mes de març quan Cooltra Motos va llançar a Barcelona el servei eCooltra Motosharing, un nou concepte de mobilitat sostenible que permet a l’usuari complementar els seus desplaçaments en transport públic per la ciutat amb la comoditat de poder utilitzar una moto elèctrica i pagar només pels minuts que la utilitza. L’usuari només ha de reservar la moto més propera a través d’una aplicació i començarà a pagar 0,24 cèntims el minut en el moment que la comenci a utilitzar. Es tracta d’un servei completament ecosostenible que actualment ja compta amb una flota disponible de 250 motos a la ciutat de Barcelona i la previsió d’assolir els 50.000 usuaris a final d’any.

La col·laboració amb una entitat com Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya aporta solidesa i sobretot experiència en l’àmbit de la mobilitat pública. FGC porta molts anys treballant amb usuaris que habitualment no es mouen amb vehicle privat i que per tant necessiten trobar alternatives que s’adaptin a les seves necessitats. Avui en dia, aquestes necessitats estan cada cop més vinculades a les noves tecnologies i a la innovació, dos conceptes molt presents en el servei de motosharing de Cooltra.

Lloguer de scooters a turistes i residents

Cooltra neix el 2006 amb l’objectiu d’oferir un servei de lloguer de scooters tant a turistes com a residents. En pocs anys, l’empresa ha viscut un important creixement que l’ha consolidat com a companyia líder en solucions de mobilitat gràcies a la tecnologia, el talent i la qualitat del seu servei.

Actualment compta amb una flota d’unes 6.000 motos (650) elèctriques, i té presència a més de 6 països amb 17 delegacions pròpies y més de 100 punts de lloguer al sud d’Europa amb una plantilla de 80 treballadors.

A més del lloguer de motos a curt i llarg termini, Cooltra també ofereix serveis com el renting flexible, la gestió de flotes, esdeveniments i tours guiats.

LEAVE YOUR COMMENT

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *